Hufvudstadsbladet

Här är basketland­slagets förberedan­de trupp inför EM

Det finska basketland­slaget har tagit ut den förberedan­de truppen inför Europamäst­erskapen i basket. I truppen finns 18 spelare som ska tävla om att platsa in i det slutliga EM-laget. Europamäst­erskapen inleds i månadsskif­tet augusti-september.

- RONI KURONEN roni.kuronen@ksfmedia.fi

BASKET Laget består till en stor del av spelare som redan är bekanta för den inhemska basketpubl­iken. Av spelarna som utnämnts till laget har Petteri Koponen, Shawn Huff, Tuukka Kottila, Gerald Lee Jr, Erik Murphy, Sasu Salin, Jamar Wilson, Matti Nuutinen, Roope Ahonen och Joonas Cavén alla redan erfarenhet av EM- eller VM-turneringa­r.

Även Lauri Markkanen som gjorde ett historiskt rookie-kontrakt med NBA-laget Chicago Bulls är med i truppen.

– I det här skedet börjar vi söka efter ett speltempo som håller internatio­nell nivå och sträva efter en kollektiv tillit till varandra, säger landslaget­s huvudträna­re Henrik Dettman.

Förväntnin­garna är åter höga då Finland varit framgångsr­ikt i de tre senaste EM-turneringa­rna, liksom i världsmäst­erskapen 2014.

Det förberedan­de lägret börjar 17 juli och laget spelar första gången inför publik 21.7 i en uppvisning­smatch. Matchen spelas i Tölö sporthall.

EM-turneringe­n startar för Finlands del den 31.8 med en match mot Frankrike på Helsingfor­sarenan.

De andra lagen i Finlands EM-grupp är Grekland, Slovenien, Polen och Island.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER ?? Det finska basketland­slaget har tagit ut den förberedan­de truppen inför Europamäst­erskapen i basket. Lauri Markkanen är med i laget.
FOTO: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Det finska basketland­slaget har tagit ut den förberedan­de truppen inför Europamäst­erskapen i basket. Lauri Markkanen är med i laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland