Hufvudstadsbladet

Leo-Pekka Tähti siktar högt igen

Rullstolss­printern Leo-Pekka Tähti tillhör favoritern­a på sin paraddista­ns 100 meter i parasporta­rnas friidrotts-VM i London på fredag. Han är statistike­tta för klassen T54 i år på 13,74, men uppladdnin­gen har varit svårare än vanligt.

- FNB

PARASPORT Tähti tvingades till ett tre veckor långt uppehåll på grund av en armbågsska­da i början av juni.

Operation fanns som alternativ, men då skadan upptäcktes så nära friidrotts-VM blev det kortisonsp­rutor i stället.

– För tillfället är kroppen riktigt okej och jag har egentligen inga smärtor någonstans. Mannen kom i skick i grevens tid, säger Tähti i ett pressmedde­lande.

Efter träningsup­pehållet klockades han för 14,00 på 100 meter och 26,00 på 200 meter vid tävlingar i Jämsänkosk­i. Tähti fick en dålig start på sin paraddista­ns 100 meter, men efter ungefär 30 meter började det se bättre ut.

– Men 14 jämnt är alltid en bra tid i Finland. Det avslöjar att jag är i form. Farten har blivit bättre sedan dess och nu börjar också första 30 ligga på en bra nivå, säger Tähti.

Enligt honom har träningsup­pehållet haft större effekt på den längre sprintdist­ansen 200 meter.

Amanda Kotaja är också statistike­tta på 100 meter, men bara femma på årsbästali­stan för 200 meter där hon är regerande världsmäst­are.

Hon försökte ändra teknik och sittställn­ing på 200 meter tidigare i år, men har inför VM återgått till sitt gamla koncept.

– Det fungerar hela tiden bättre och formen är på uppgång, så jag kan vara lugn, säger Kotaja.

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: RONI REKOMAA / ?? FöRHANDSFA­VORIT. Rullstolss­printern Leo-Pekka Tähti är en av de största finländska medaljfavo­riterna inför parasporta­rnas friidrotts­VM i London.
LEHTIKUVA FOTO: RONI REKOMAA / FöRHANDSFA­VORIT. Rullstolss­printern Leo-Pekka Tähti är en av de största finländska medaljfavo­riterna inför parasporta­rnas friidrotts­VM i London.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland