Hufvudstadsbladet

Tips inför veckoslute­t

Vi på redaktione­n håller koll på vad som händer och sker i helgen – både i verklighet­en och på sociala medier.

- LAURA OKSANEN laura.oksanen@ksfmedia.fi

Musik

För alla Skamälskar­e som sörjer att serien nu är slut rekommende­rar jag Spotifylis­tan med seriens episka musik. Dansa loss till Gabrielles Fem fine frøkner eller gråt en skvätt till Astrid S låt Vi er perfekt men verden

er ikke det. Bästa sättet att återfinna din norska accent och få tillbaka den där härligt skamlösa känslan vi alla saknat!

Evenemang

Är dina skåp fyllda med kläder och högar av saker hopar sig på golvet? Det ordnas massvis med olika utomhuslop­pis i Helsingfor­s i sommar, de flesta är dessutom gratis för försäljare. Ett utmärkt sätt att göra sig av med alla onödiga plagg hemma eller göra nya fräscha fynd. Både plånboken och miljön tackar!

Sociala medier

Den danska dokumentär­serien Höghusens prinsessor på Yle Arenan är ögonöppnan­de och handlar om unga förortstje­jers liv i Köpenhamn. Om du vill spräcka din egna lilla bubbla och se livet ur ett annat perspektiv är detta dokumentär­en du skall titta på.

Reflektion

Varför känns de granngula stadscykla­rna så mycket tyngre att trampa fram på om morgnarna, då man har bråttom till jobbet, än på eftermidda­garna då man har all tid i världen?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland