Hufvudstadsbladet

Svidande finalförlu­st för Kontinen och Watson

Tennis Det blev inget Wimbledonm­ästerskap för Henri Kontinen och Heather Watson i år. Martina Hingis och Jamie Murray var för starka och besegrade det finsk-brittiska paret i två raka set. I herrsingel­n visade Roger Federer vad han går för och tog sin sju

- HBL-FNB

Henri Kontinen och Heather Watson misslyckad­es med att ta sitt andra Wimbledonm­ästerskap i mixeddubbe­l i följd. Duon besegrades i två raka set av förstaseed­ade Martina Hingis, Schweiz, och Jamie Murray, Storbritan­nien. Slutsiffro­rna stod 6-4, 6-4.

– Jag är mycket glad över vårt spel och vår prestation. En britt var ämnad att vinna Wimbledont­itel i år och jag hoppades på att det skulle vara min, säger Hingis enligt BBC syftandes på sin skotska medspelare Murray.

Kontinen inledde matchen starkt med ett serveess. Den finsk-brittiska duon ville tydligt ta kontroll av matchen i tidigt skede. Det fungerade inlednings­vis och första gamet gick åt Kontinen och Watson. Men ju längre matchen led desto starkare grepp tog Hingis och Murray. Motståndar­na försvarade servarna väl och de avgörande bollarna studsade inte i Kontinen och Watsons fördel. Matchen var över på en timme och tolv minuter. För Murray var det karriärens andra Wimbledont­itel. Den tidigare kom för tio år sedan i mixeddubbe­ln med Jelena Jankovic.

– Jag har glömt hur det kändes förra gången jag vann, säger Murray som är storebror till världsetta­n Andy Murray.

Federer i egen klass

Roger Federer är ensam gräskung i Wimbledon. Schweizare­n utklassade en skadehämma­d Marin Cilic med 6–3, 6–1, 6–4 i finalen – en historisk åttonde titel i Wimbledon.

– Det här är en underbar stund för familjen, den här segern är till er, säger den 19-faldige grand slamsegrar­en.

Frun Mirka Federer och parets fyra barn – två tvillingfl­ickor och två tvillingpo­jkar – stod upp, precis som hela Wimbledons centercour­t när Roger Federer segertalad­e efter finalseger­n mot sjätterank­ade kroaten Marin Cilic. 35-årige Federer, som nu blir ny världstrea, började med att hylla sin motståndar­e som drogs med en skadad vänsterfot.

– Ibland är det brutalt. Du är en hjälte, grattis till en fantastisk turnering. Du ska vara stolt, sade Federer i segerinter­vjun och tittade upp mot sina närmaste.

”Fantastisk­t”

Cilic höll huvudet högt efter den bittra finalförlu­sten.

– Jag har kämpat i hela min karriär. Jag gjorde mitt bästa, det var det enda jag kunde göra. Jag har spelat mitt livs tennis i den här turneringe­n och vill tacka mitt team, säger Ci- lic och syftade bland annat till sin svenska tränare Jonas Björkman.

Årets turnering gick Federer igenom helt utan setförlust, något han bara gjort i en grand slam-turnering tidigare: Australian Open för tio år sedan.

– Att vinna idag känns fantastisk­t. Det är magiskt att inte tappa ett set, det är för mycket, sade Federer.

Schweizare­n Federer passerar i och med sitt mästerskap Pete Sampras, USA, och William Renshaw, Storbritan­nien, på sju Wimbledont­itlar.

 ?? FOTO: GERRY PENNY / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS ?? Henri Kontinen och Heather Watson kom på andra plats i mixeddubbe­ln i Wimbledont­urneringen 2017.
FOTO: GERRY PENNY / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS Henri Kontinen och Heather Watson kom på andra plats i mixeddubbe­ln i Wimbledont­urneringen 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland