Hufvudstadsbladet

Blixtmål snuvade HJK på seger

- HBL

Gårdagens fotbollsli­gaomgång bjöd på fyra matcher och sammanlagt elva mål. I Tammerfors bjöd hemmalaget Ilves på tufft motstånd mot serietoppe­n HJK. Gästande HJK kom inte väl förberett till matchen då Ilvesspela­ren Antti Hynynen inledde målskyttet redan i första minuten. Dock kunde HJK kvittera i andra halvleken med endast tio spelare på planen, då Moshtagh Yaghoubi fått rött kort. 1–1 målskytten för HJK var Akseli Pelvas.

SJK visade tecken på bättre form då JJK besegrades på bortaplan med 2–0. Vasalaget VPS fortsätter imponera, denne gång med att besegra Inter på hemmaplan i ett målrikt möte med 3–2. VPS är nu tabelltvåa, endast sex poäng efter HJK. I Lahtis delade Lahti och RoPS på poängen efter 1-1 oavgjort.