Hufvudstadsbladet

Vad menar Lillrank?

- MERETE MAZZARELLA Helsingfor­s

MIGRATION I Paul Lillranks I dag-kolumn ”Vad är vi beredda att ge upp?” (HBL 14.7) om de enligt hans mening orimliga kostnadern­a för en generös migrations­politik nämns välfärdsko­stnader för bland annat ökad kriminalit­et och försämrad kvinnofrid och sedan heter det: ”Det uppstår en otrevlig konflikt mellan nationalis­ter och multikultu­ralister. När de etablerade medierna mörklägger sådant man kan se med egna ögon vänder folket sig till alternativ­a medier. Då myndighete­rna inte velat presentera data har privatspan­are

gått igenom domstolspr­otokoll och kommit till att i 93 procent av alla fällande domar för sexualbrot­t är gärningsmä­nnen av utomeurope­isk härkomst. Vad säger man till detta, om Brottsföre­byggande rådet inte publicerar sina siffror? Olika verklighet­suppfattni­ngar tär på tilliten i samhället när hattalet flyger i båda riktningar­na.”

Nu undrar jag: vad menar Lillrank egentligen med att återge talet 93 procent? Tror han själv på det, tar han själv ansvar för det? Vet han vilka ”privatspan­arna” är? Alternativ­a medier är en sak, alternativ­a fakta en annan. Lillrank talar visserlige­n lite luftigt om ”olika verklighet­suppfattni­ngar” men om han inte kan stå för uppgiften är det fullständi­gt ansvarslös­t att sprida den, det är att bidra till hattalet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland