Hufvudstadsbladet

Cannonball har splittrats

- FNB

Enligt tidningen Iltalehti har motorcykel­gänget Cannonball splittrats i förra veckan. Sanna Palo vid Centralkri­minalpolis­en tvivlar ändå på att medlemmarn­a kommer att överge sin tidigare värld.

Enligt uppgifter till Iltalehti splittrade­s Cannonball MC förra veckan på grund av interna stridighet­er.

De tidigare medlemmarn­a i motorcykel­gänget Cannonball MC kommer sannolikt att bilda ett nytt gäng eller ansluta sig till existerand­e, bedömer man på Centralkri­minalpolis­en.

Kriminalöv­erkommissa­rien Sanna Palo, som leder CKP:s underrätte­lseavdelni­ng, säger att CKP är medvetet om vad som sker bland gängen. Hon betecknar händelsen som betydande.

– Vi har varit medvetna om att något är på gång. Tidningsup­pgifterna stämmer, säger Palo till FNB.

– Visst är det en betydande förändring i gängvärlde­n om en så här långvarig och känd grupp splittras, säger hon.

Palo bedömer att medlemmarn­a som blivit utan gäng kommer att försöka omorganise­ra sig.

– Vi får se om det sker genom att de går med i andra gäng eller bildar ett nytt. Knappast stannar de här människorn­a helt utanför sin tidigare värld.

Palo vill åtminstone ännu inte kommentera de eventuella orsakerna bakom uppbrottet.

– Där har säkert förekommit många orsaker och oenigheter.

Medlemmar i Cannonball MC har under årens lopp dömts för talrika vålds- och narkotikab­rott samt ekonomiska brott. Det strikt hierarkisk­a gänget har tagit emot nya medlemmar bara på rekommenda­tion av gamla. Medlemmarn­a binds dessutom av en absolut lojalitets­plikt.

Enligt Cannonball MC:s webbplats har det inhemska gänget verksamhet på ett tiotal orter, samt en avdelning i Tallinn i Estland.

Gänget har under de senaste åren främst represente­rats av Janne ”Nacci” Tranberg, som har dömts för flera brott. Han ville inte tala med medierna på tisdagen utan meddelade FNB via en mellanhand att han just nu inte kommentera­r saken.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N ??
FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland