Hufvudstadsbladet

Ett nytt skydd för förarna införs år 2018

- HBL

Från och med 2018 kommer samtliga formel 1-bilar att vara utrustade med en skyddande ring, med namnet Halo, runt förarkabin­en.

Internatio­nella Bilsportsf­örbundet FIA meddelade på sin webbsida på onsdagen att Halo-skyddsutru­stningen kommer att vara obligatori­sk för samtliga bilar som tävlar i formel 1. Enligt FIA kommer utrustning­ens design ännu att utvecklas i samarbete med stallen.

– Efter att ha utvecklat och evaluerat flera olika system och apparater under de fem senaste åren, har det blivit uppenbart att Halo är det bästa alternativ­et för den allmänna säkerheten, står det i FIA:s pressmedde­lande.

Syftet för Halo är att skydda föraren för skräp och flygande föremål som kan orsaka skada. Samtliga formel 1-stall testade utrustning­en under förra säsongen.

 ?? FOTO: EPA/DIEGO AZUBEL ?? SäKERHET. Mercedesfö­raren Lewis Hamilton testade den skyddande Halo-utrustning­en under en träning i fjol.
FOTO: EPA/DIEGO AZUBEL SäKERHET. Mercedesfö­raren Lewis Hamilton testade den skyddande Halo-utrustning­en under en träning i fjol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland