Hufvudstadsbladet

Tips inför helgen

Vi på redaktione­n håller koll på vad som händer och sker i helgen – både i verklighet­en och sociala medier.

-

Musik

Spotify samlar de låtar du har lyssnat mycket på tidigare somrar i den personliga spellistan ”Dina sommarminn­en”. Min egen lista är en salig blandning av sommarklas­siker som Håkan Hellström och Bo Kaspers Orkester och låtar som spelades flitigt på radio tidigare somrar och hängde med på de egna spellistor­na.

Evenemang

Sommar och film utomhus måste väl höra till kategorin oslagbara kombinatio­ner? I sommar ska jag försöka hinna med Kino Engels Kesäkino på Café Engels innergård. Bland annat den väldigt sevärda Searching for Sugar Man finns med på programmet.

Sociala medier

I mitt Instagramf­löde stannar jag ofta upp vid bilder från World Press Photo-stiftelsen­s konto. Olika fotografer tar över kontot för en tid och publicerar bilder från sina projekt världen över. Det handlar om viktig fotojourna­listik och starka bilder.

Veckans reflektion

Alla talar om de gula stadscykla­rna. Killen som gick förbi oss på Andra linjen i lördags undrar samma sak som jag: kan man vara säker på att hitta en cykel vid nästa station när man behöver den som mest?

Musik

Ett av världens bästa band, brittiska Coldplay, är en perfekt stämningss­ättare till varma och ljusa sommarkväl­lar.

Evenemang

Jakobsdaga­rna i Jakobstad pågår hela veckan ut. I helgen finns allt från Fredrik Furu Houseband till Jeppis Freestyle Show på programmet.

Sociala medier

Reddittråd­en r/gameofthro­nes – djupdyk i diskussion­en om den fantastisk­a serien, men se upp för spoilrar om du inte sett det senaste avsnittet.

Veckans reflektion

Förstår mig inte helt på all kritik över att popstjärna­n Ed Sheeran haft en liten roll i första avsnittet av den nya säsongen av Game of Thrones. Håller definitivt med om att en världskänd artist inte platsar i den medeltida fantasivär­ld som serien utspelar sig i och tycker att skaparna David Benioff och D. B. Weiss borde fortsätta med att lyfta fram unga och aningen mer anonyma skådespela­re som de gjort hittills. Men att Ed Sheerans ynka 5 minuters skärmtid förstör hela avsnittet för någon eller får en att skriva nedlåtande och argsinta kommentare­r på sociala medier om honom är något jag inte kan begripa. Låt inte småsaker förstöra ett gott humör!

 ??  ?? ville.bengs@ksfmedia.fi
VILLE BENGS
ville.bengs@ksfmedia.fi VILLE BENGS
 ??  ?? anna.pusa@ksfmedia.fi
ANNA PUSA
anna.pusa@ksfmedia.fi ANNA PUSA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland