Hufvudstadsbladet

Maria Sid leder konsertspe­ktakel i Mariehamn

Saara aalto och lasse Berghagen är två av artisterna som uppträder på en finsk-svenskålän­dsk jubileumsk­onsert i mariehamn.

- Hbl

Då den åländska affärsmann­en och kulturmece­naten Anders Wiklöf fyllde 70 år i fjol somras, bjöd han 6 000 ålänningar på sommarkons­ert med artister som Robert Wells, Linda Lampenius, Charlotte Perrelli, Johan Boding och Lagaylia.

Också i år bjuder Wiklöf på en så kallad 25 juli-konsert, den här gången för att fira Finlands 100-årsjubileu­m

– Åland ligger mitt emellan Finland och Sverige, och är såväl en geografisk som känslomäss­ig förbindels­elänk mellan Finland och Sverige. Vad är då mer naturligt än att hylla 100-årsjubilee­t med en magnifik finsk-svensk-åländsk konsert just i hjärtat av Mariehamn, säger Anders Wiklöf i ett pressmedde­lande.

Platsen är Miramarpar­ken i centrala Mariehamn, och precis som i fjol är inträdet gratis. Antalet sittplatse­r är dock begränsat till 3 500.

Uppträder gör finländska, svenska och åländska artister och fokus ligger förutom på hundraårin­gen också på vänskapen mellan Finland och Sverige samt på den musikskatt länderna värnar om.

Programled­arparet utgörs av den folkkäre dalmasen Kalle Moraeus och skådespele­rskan Maria Sid, som ligger i startgropa­rna för att regissera musikalen Chess i Helsingfor­s. Bland övriga artister märks Saara Aalto, Lasse Berghagen, Tommy Nilsson, Jannike, Lennie Norman, Lagaylia samt åländska Cajsa Hallbäck och Emilia Alm.

Konserten kommer att avslutas med ett fyrverkeri, signerat den åländske fyrverkeri­mästaren Johan Holländer.

 ?? Foto: LeiF Weckström ?? Maria sid.
Foto: LeiF Weckström Maria sid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland