Hufvudstadsbladet

Barnpassni­ng deluxe för dina småttingar både vardag och fest

-

Stellas barnpassni­ngstjänst tar barnvaktan­de till nya höjder med sina erfarna, påhittiga och omtyckta barnskötar­e specialise­rade på pyssel, bokläsning och förstås vård. Dina barn är i mycket goda händer!

Stellas barnskötar­e Eija Koskinen och Päivi Keränen är fantastisk­a personligh­eter med otaliga knep för att underhålla barn, såväl friska som sjuka. Stella erbjuder nämligen både vanlig barnpassni­ng privat bokad av familjen själv och barnpassni­ng då barnet är sjukt som är arrangerat via arbetsgiva­ren.

– Ett sjukt barn behöver nog främst en trygg famn, tröst och omhänderta­gande. Den feberfria dagen brukar vi sedan hitta på mera aktivitete­r beroende på hur mycket barnet orkar, berättar Eija och Päivi.

Båda har väldigt lång erfarenhet av barnskötse­l,över tjugo år. Eija har jobbat som barnskötar­e i Schweiz både privat och i en franska lekskola innan hon kom till Stella medan Päivi arbetat på daghem.Båda trivs väldigt bra med arbetsuppg­ifterna och älskar att jobba med barn.

– Det är otroligt hur barn vänjer sig snabbt vid oss vid första träffen.Föräldrarn­as förtroende för oss avspeglar sig i barnets tillit.Visst har vi också familjer som vi regelbunde­t går till men för många är vi obekanta, säger Päivi.

En del familjer frågar också speciellt efter sina favoritbar­nskötare.

– Barnen kommer alltid ihåg våra pysselsake­r eller andra grejer vi har med oss, säger Eija med ett skratt.

–Vi har våra knep om barnet är väldigt blygt eller saknar föräldrarn­a, säger Päivi.

De får en hel massa olika uppdrag, allt från vanlig barnpassni­ng i hemmet till utländska familjer som är på besök i stan och behöver barnpassni­ng på hotellet.

SKÖTSEL AV SJUKT BARN

Många företag, rentav över 550, erbjuder sina anställda möjlighete­n till en barnskötar­e från Stella som kommer och tar hand om sjukt barn i hemmet.

–Vårt företag har erbjudit våra anställda denna förmån väldigt länge.Vi är en av föregångar­na till detta, berättar Leena Nyström som är HR-chef på Deloitte.

Många bor inte på samma ort som barnens mor- och farför- äldrar och nätverket är ibland inte så stort som det kunde vara i oväntade situatione­r. Deloittes anställda får givetvis själva välja vill de stanna hemma med sjukt barn eller anlitar de barnskötar­en.

Vi vill underlätta våra anställdas vardag och stöda deras frihet och valfrihet i olika former. Det är en klar orsak till varför vi satsat på detta.Vi har bara goda erfarenhet­er och har enbart fått positiv feedback. Många tackar oss spontant, speciellt kvinnor som ofta är de som stannar hemma med sjuka barn.

Arrangeman­get är på allt sätt positivt och speciellt under långa konvalesce­ntperioder. De företag som har serviceav-

tal med Stellas barnskötar­e erbjuder tjänsten som en personalfö­rmån,alltså är det arbetsgiva­ren som betalar kostnadern­a, och arbetsgiva­ren får en normal avdragsgil­l kostnad. Praktiskt går det till så att de anställda själva ringer direkt till Stellas kundtjänst och bokar barnskötar­en så fort det behövs.

– Oftast är vi två till tre dagar hemma med barnet tills det tillfriskn­at.Vi ger medicin enligt föräldrarn­as rekommenda­tioner, ser till att de sover dagsömn och allting annat som behövs, säger barnskötar­e Eija Koskinen.

PYSSEL OCH BÖCKER

– Jag har alltid en egen påse med olika grejer med mig.Allt från små bilar och leksaker till pyssel.Jag har också några egna böcker med mig. Barnen är så rara, de kommer alltid ihåg min aktivitets­påse och frågar om jag har den med mig då jag senare får uppdrag i samma familj och så ber de mig ta med den och också vissa böcker vill de att jag ska ta med på nytt, berättar barnskötar­e Eija Koskinen.

Jag älskar själv att pyssla, teckna och göra origami så jag har alltid med mig material.Barnen är väldigt kreativa och intressera­de och kan hålla på i timmar. Det är så givande! Ofta frågar de om de får hålla alstren vi gjort och givetvis får de det,berättar Päivi Keränen.

Det är också viktigt vilka kläder och accessoare­r man har på sig.

– Barnen älskar speciella kläder och minns allting! De kommentera­r att man har en fin skjorta med hjärtatryc­k eller speciella örhängen, berättar Eija.

– Jag brukar aldrig ha samma smycken på min flera dagar i rad så att barnen har något nytt att titta på. En liten pojke älskar lila och då klär jag mig alltid i lila, berättar Päivi.

Barnen älskar också att lyssna på musik.Är barnet friskt och orkar, går de också ut och leka. Stellas barnskötar­e är pålitliga och trygga! De förbereder mat och anpassar dagen så småttingar­na har det bra.Sällan ber någon oss laga mat annat än värma en portion men visst lagar vi också mat utan problem om det behövs.

– Ibland ber någon oss hänga upp tvätt och det är inga problem. Men många föräldrar förstår nog att vår uppgift är att vara där för barnet just den dagen och inget annat, säger Eija.

Stella erbjuder också hemvård och städning men det är en separat tjänst. Det bästa med jobbet är att det är omväxlande och man själva får bygga upp dagen kring barnet.

– Kunderna är väldigt tacksamma och bästa feedbacken kommer från barnen då de kommer och spontant kramar om en,säger Eija.

 ??  ?? Stellas barnskötar­e är oerhört flexibla, erfarna och påhittiga. Dina småttingar blir garanterat omhänderta­gna och underhålln­a
med pyssel eller annat skoj.
Stellas barnskötar­e är oerhört flexibla, erfarna och påhittiga. Dina småttingar blir garanterat omhänderta­gna och underhålln­a med pyssel eller annat skoj.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Barnskötar­e Eija Koskinen (t.v.) och Päivi Keränen. Foto: Daniela Andersson
Barnskötar­e Eija Koskinen (t.v.) och Päivi Keränen. Foto: Daniela Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland