Hufvudstadsbladet

30 år bakåt i tiden

-

■ Månens mörka sida (Obratnaya storona Luny) är den ryska versionen av den brittiska serien Life on Mars. Serien har även gjorts i Spanien, USA och Tjeckien. Där originalet har fått sitt namn efter David Bowies låt är den ryska versionen döpt efter Pink Floyds klassiska album från 1973. Detta eftersom Bowie var relativt okänd i 70-talets Sovjetunio­nen medan Pink Floyd var ett populärt band.

Året är 2011 i Moskva. Polisen Michail Solovjov Jr. (Pavel De- revjanko) spårar en seriemörda­re och blir påkörd av en bil. Den misstänkta lyckas rymma, och Michail vaknar upp på ett sjukhus. Men något är fel. Året är plötsligt 1979 och landet är Sov- jetunionen. Brottsligh­et finns det även där, den ser bara annorlunda ut. Och misstron mellan öst och väst gör att spionmisst­ankar finns överallt.

Michail vet inte om han drömmer, har blivit galen eller faktiskt transporte­rats 30 år bakåt i tiden och blivit sin far, Michail Solovjov Sr. som också var polis.

Han måste försöka ta reda på vad som har hänt honom, och samtidigt anpassa sig till sin nya miljö och försöka fånga en seriemörda­re som är på fri fot. Och hur ska han komma tillbaka till sin egen tid? Är det ens möjligt? Yle Teema 15.10

 ?? FOTO: YLE ?? TIDSRESA. Michail (Pavel Derevjanko) vaknar upp på 70-talet.
FOTO: YLE TIDSRESA. Michail (Pavel Derevjanko) vaknar upp på 70-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland