Hufvudstadsbladet

Liukkonen historisk trots sjätte plats

Ari-Pekka Liukkonen blev sjätte i finalen i 50 meter frisim. Tiden 21,67 var Liukkonens näst bästa på sträckan. Guldet gick till den amerikansk­a Caeleb Dressel med resultatet 21,15. Britten Benjamin Proud tog brons med tiden 21,43.

- RONI KURONEN roni.kuronen@ksfmedia.fi

Lördagen blev en fin dag för finsk simning då tre inhemska simmare tävlade om bra placeringa­r i Simings-VM i budapest. Ari-Pekka Liukkonen visade att han tillhör världens bästa simmare på sträckan 50 meter fritt. Liukkonen blev till slut sjätte med en bra tid tid 21,67. Enbart en gång tidigare har Liukkonen klarat av att simma sträckan fortare.

– Jag måste vara nöjd med mitt simmande i finalen och med det att jag klarade av att förbättra min tid från semifinale­n. Jag simmade inte en felfri sträcka vilket lite grämer mig lite, men jag lämnade ändå stora namn bakom mig, säger Liukkonen i Yles tv-sändning efter finalen.

Liukkonen blev samtidigt den sjätte finländska simmaren som simmat i en VM-final på lång bana. Han förtjänade sin plats i finalen under fredagen med den femte bästa tiden i semifinale­rna, 21,71 slutade tvåa i sitt semifinalh­eat.

Laukkanens och Kivirintas färd stannade i semifinal

Jenna Laukkanen och Veera Kivirinta simmade bland de sexton bästa på sträckan 50 meter bröst, efter att ha simmat goda tider i försöken.

Laukkanen blev femte och Ki- virinta sjunde i det första heatet.

Laukkanens tid 30,92 blev en tiondels sekund från morgonens försökstid och berättigad­e en tolfte plats i semifinale­n. Kivirinta var fjortonde med tiden 30,98. En finalplats skulle ha krävt ett nytt finskt rekord.

Jenna Laukkanen var nöjd med sin prestation i semifinale­n, trots att det inte blev någon finalplats.

– Det känns helt bra då det här ändå är min bästa placering på länge. Mitt simmande var kanske lite för tvingat eftersom jag visste att jag måste förbättra från morgonen, men sådant händer och man måste lära sig av det, säger Laukkanen.

Veera Kivirinta var inte heller besviken över att hon inte nådde finalen, även om hon vet att hon kunde ha simmat bättre.

– Jag var lite nervös före starten, men samtidigt kände jag mig väldigt självsäker och jag kunde njuta av situatione­n. Jag är inte nöjd med tiden eftersom jag vet att jag kunde ha simmat så mycket bättre. Jag landade på magen i starten och då är det mycket svårare att få upp farten, säger Kivirinta efter semifinale­n.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA
/ MARKKU ULANDER ?? FINAL. Ari-Pekka Liukkonen blev sjätte i finalen på sträckan 50 meter fritt i Simnings-VM i Budapest.
FOTO: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER FINAL. Ari-Pekka Liukkonen blev sjätte i finalen på sträckan 50 meter fritt i Simnings-VM i Budapest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland