Hufvudstadsbladet

Sverige utslaget ur fotbolls-EM

-

Sverige föll med siffrorna 2-0 då de mötte värdnation­en Nederlände­rna i den första kvartsfina­len. Matchen spelades framför 11 106 åskådare varav majoritete­n stod bakom hemmalaget. Före matchen förutspådd­e Sveriges förbundska­pten Pia Sundhage att det svenska lagets erfarenhet skulle spela en avgörande roll i hårda matcher, men så blev det inte.

Värdlandet Nederlände­rna är klart för semifinal i fotbolls-EM efter en övertygand­e 2–0-seger mot Sverige. Lieke Martens, som spelat i svenska ligan i år, inledde målskyttet efter en dryg halvtimme och Vivianne Miedema satte 2–0 i mitten av andra halvlek. Största delen av de 11 106 åskådarna i Doetinchem fick gå hem nöjda och behövde inte hetsa upp sig i slutet, då Sverige hade svårt att skapa målchanser och brände de chanser som dök upp. Ett offsidemål av Lotta Schelin var det närmaste Sverige kom. Matchen blev Pia Sundhages sista som chefsträna­re för Sverige. Sent på lördagen spelades ännu en kvartsfina­l mellan Tyskland och Danmark. Läs HBL:s webb för att få veta resultatet. De två andra semifinall­agen avgörs i dag då Österrike möter Spanien och England drabbar med Frankrike.

 ?? FOTO: AFP-LEHTIKUVA / DANIEL MIHAILESCU ?? UTSLAGET. Sverige föll med siffrorna 2-0 i sin kvartsfina­l mot Nederlände­rna.
FOTO: AFP-LEHTIKUVA / DANIEL MIHAILESCU UTSLAGET. Sverige föll med siffrorna 2-0 i sin kvartsfina­l mot Nederlände­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland