Hufvudstadsbladet

Tveksamt VM-genrep för Pitkämäki

-

Tero Pitkämäki är inte någon guldfavori­t i friidrotts-VM. Han har flera tyskar långt framför sig i världsstat­istiken för i år och lördagens genrep i Orimattila blev inget formbesked. Pitkämäkis längsta spjutkast bar bara 81,96 och han lyckades inte vinna tävlingen.

FRIIDROTT Segern gick till Estland och Magnus Kirt, 86,06. Kastet var hans bästa i år. Trinidadie­rn Keshorn Walcott, OSmästare i London 2012, slog också Pitkämäki klart med ett kast på 85,22.

Pitkämäki har dålig koll på varför resultatfo­rmen är så svag inför VM om knappt två veckor.

– Benen fungerade inte. Problemet var lite som under FMfinalen i Seinäjoki. Där kändes de bra ännu under uppvärmnin­gen, men här var det svårt direkt, säger Pitkämäki.

Han tänkte att problemen i FM berodde på långsam återhämtni­ng efter kvaltävlin­gen. Varför det gick trögt i Orimattila är däremot något av ett mysterium.

– Jag har inte gjort något annat än uppehållan­de grundträni­ng efter Seinäjoki. Det borde inte finnas några problem med återhämtni­ngen, säger Pitkämäki.

Han kommer sannolikt bara att genomföra en kasttränin­g innan det är dags att resa till London den 8 augusti. Spjutkvale­t går på torsdagskv­ällen den 10 augusti och finalen två dagar senare.

– Att lyckas med detta utgångsläg­e blir en stor utmaning, säger Pitkämäki.

 ?? Foto: LeHtikuva / Jussi Nukari ??
Foto: LeHtikuva / Jussi Nukari

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland