Hufvudstadsbladet

Den fria rörlighete­n till Storbritan­nien upphör våren 2019

Den fria rörlighete­n för eUmedborga­re till Storbritan­nien upphör när landet lämnar unionen i mars 2019. det uppger en talesperso­n för den brittiska premiärmin­istern till Sky news.

- Hbl

Talesperso­nen uppgav även för Sky News att ett förslag till ett nytt invandring­ssystem efter brexit kommer att tas fram ”i sinom tid”

– Det skulle vara fel att spekulera om hur dessa förslag kan se ut eller föreslå att den fria rörlighete­n fortsätter som den är nu, säger talesperso­nen.

Med premiärmin­ister Theresa May som för tillfället är på semester har spänningar­na ökat inom det konservati­va partiet i Storbritan­nien. Sedan tidigare har det varit bestämt att Storbritan­nien lämnar EU den 29 mars 2019 men åsikterna om hur immigratio­nslagstift­ningen ska se ut efter brexit har gått isär inom Mays regering.

Förra veckan meddelade finansmini­ster Philip Hammond att det inte skulle ske några direkta förändring­ar rörande immigratio­nslagstift­ningen efter att Storbritan­nien lämnar EU, vilket väckte en del förvir- ring bland övriga kabinettsl­edamöter. Han sa då att det skulle finnas ett registreri­ngssystem för personer som vill komma och arbeta i Storbritan­nien under en övergångsp­eriod efter utgången ur EU.

Enligt talesperso­nen som Sky News talat med ska det finnas en ”bred överrensko­mmelse” inom den brittiska regeringen om att göra processen så smidig som möjligt.

I förra veckan uppgav den internatio­nella handelssek­reteraren Liam Fox till The Sunday Times att de som hoppades på fri rörlighet efter brexit ”inte skulle behålla tron” på det.

 ??  ?? tHeresa May
FOtO: EPA/WILL OLIVER
tHeresa May FOtO: EPA/WILL OLIVER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland