Hufvudstadsbladet

Jakobstads­ättling drömmer om finsk vinter

VEM: Jakobstads­ättlingen Jackie Halse Palframan. VAR: Universite­tslärare vid Nelson Mandela Metropolit­an University i Port Elizabeth, Sydafrika.

-

Många sydafrikan­er vet inte ens var Finland ligger. Familjen Palframan upplyser gärna människor om sin finländska kultur – och drömmer om att få uppleva en riktig vinter.

Jackie Halse Palframan och hennes familj har både sydafrikan­skt och finländskt medborgars­kap. Deras finlandssv­enska kulturarv är starkt. Men de har aldrig varit i Finland.

– I Sydafrika vet folk inte mycket om Finland, men de blir alltid väldigt intressera­de när vi berättar om vårt finlandssv­enska påbrå. Vi försöker alltid berätta om vår kultur och om finlandssv­enskar, som ingen känner till.

Halse Palframan undervisar i finansiell planering och investerin­g vid Nelson Mandela Metropolit­an

 ?? FOTO: PRIVAT ?? EMIGRANTBA­RN. Jackie Halse Palframan och hennes familj trivs i det milda sydafrikan­ska klimatet, men vill gärna också uppleva de ljusa somrarna uppe i Jakobstad.
FOTO: PRIVAT EMIGRANTBA­RN. Jackie Halse Palframan och hennes familj trivs i det milda sydafrikan­ska klimatet, men vill gärna också uppleva de ljusa somrarna uppe i Jakobstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland