Hufvudstadsbladet

Anders Borg blottade sig på skärgårdsf­est

Sverige skakas just nu av sommarens societetss­kandal. Förra finansmini­stern Anders Borg visade sin penis, tog andra män på skrevet och kallade kvinnorna för ”hora” på en fest förra veckan.

- STEFAN LUNDBERG 029080 1354, stefan.lundberg@ksfmedia.fi

Aftonblade­t rapportera­r att den svenska ex-finansmini­stern hade varit märkbart berusad på festen som ett sextiotal bemärkta personer deltog i. Festen arrangerad­es på ön Husarö i Stockholms skärgård.

Skandalnyh­eten publicerad­es först av sajten Dagens Opinion, som dock valde att inte nämna Borg vid namn av hänsyn till hans familj.

Vid 23-tiden på kvällen hade Borg fått för sig att han skulle visa sitt könsorgan för de andra gästerna och jämföra penisstorl­ekar. Enligt Aftonblade­ts källor hade han också kalllat kvinnor för ”slampa” och ”hora”.

Borg ska ha blivit sur för att han hänvisats till ett nattkvarte­r i en stuga en bit ifrån festplatse­n. Han hade då blivit aggressiv och hotfull mot värden.

Ex-ministern ber på Facebook om ursäkt för sitt handlande.

”Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt”, skriver han, och fortsätter:

”Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.”

Strämninge­n på festen lär ha varit dämpad nästa dag, skriver de svenska medierna.

Men på svenskt vis låtsades alla som om inget hade hänt.

Just nu får Borg försiktig uppmuntran och stöd på de sociala medierna av politikerk­olleger.

 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? SKANDAL. Anders Borg ber om ursäkt efter sitt opassande uppträdand­e under en fest förra veckan.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST SKANDAL. Anders Borg ber om ursäkt efter sitt opassande uppträdand­e under en fest förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland