Hufvudstadsbladet

Lotta Lepistö besviken efter huvudsträc­kan

Lotta Lepistö kom åtta i landsvägsl­oppet i EM i Herning. En besvikelse, anser hon. – Det var ett tungt lopp, säger Lepistö.

- HBL

CYKLING Lepistös mål var att kämpa om en EM-medalj i danska Herning men hon fick nöja sig med en tolfte plats i tempo och en åttonde placering i landsvägsl­oppet på 120,6 kilometer. Europamäst­are i den tidvis regnpiskad­e tävlingen blev nederländs­kan Marianne Voss.

– Inte skulle jag vilja kämpa om sådana här placeringa­r, även om en åttondepla­ts är helt bra. Placeringe­n kunde å andra sidan ha varit sämre. Det var ett tungt lopp. Det kändes som om en miljon tjejer skulle ha åkt omkull framför mig, säger Lepistö och syftar på gruppkrasc­hen som började när belgiskan Valerie Demey vurpade. Vurpan skedde vid 38 kilometer. Lepistö hängde med tätklungan under hela loppet men lyckades inte blanda sig in i tätkampen.

– Efter två varv hade redan tre åkare från vårt lag fallit ur tätstriden. Jag och Laura (Vainionpää, som kom 47:a) försökte slåss mot niopersone­rs lag, vilket var en tuff uppgift. Jag var tvungen att riskera lite. Det gick så här i dag, säger Lepistö.

I damernas landsvägsl­opp tävlade förutom Lepistö och Vainionpää också Antonia Gröndahl, Minna-Maria Kangas och Rosa Törmänen.

 ?? FOTO: EPA/HENNING BAGGER ?? TOLVA OCH åTTA. I EM-tempoloppe­t kom Lotta Lepistö tolva och på huvudsträc­kan, landsvägsl­oppet kom OS-representa­nten åtta.
FOTO: EPA/HENNING BAGGER TOLVA OCH åTTA. I EM-tempoloppe­t kom Lotta Lepistö tolva och på huvudsträc­kan, landsvägsl­oppet kom OS-representa­nten åtta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland