Hufvudstadsbladet

Ny jamaicansk kalldusch

Friidrotts-VM har börjat med att par ordentliga skrällar på sprintsträ­ckorna.

- MARCUS LINDQVIST 029 080 1353, marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Det fanns de som tvivlade på sprinterle­genden Usain Bolt inför herrarnas 100 meter – och han blev trea. Den första bronsmedal­jen för världsreko­rdinnehava­ren.

Men Elaine Thompson var suverän favorit inför damernas 100 meter. OS-guldmedalj­ören har varit snabbast i år och noterades också för den bästa tiden i semifinale­rna med grymma 10,82.

I finalen var hon dock chanslös och slutade femma. I stället var det USA:s Tory Bowie som störtade först över mållinjen.

Det är första gången sedan 2003 som Jamaica missar prispallen helt och hållet i ett OS eller VM. Efter herrarnas och damernas 100 meter hade Jamaica ett ynka brons – mindre än till exempel Sverige. En kalldusch för stornation­en, som brukar dominera sprintsträ­ckorna hur som helst.

– Jag kan inte göra om loppet. Det är som det är. All ära till tjejerna, bara att gratulera dem och gå vidare, säger Thompson.

Tory Bowie har ett stafettgul­d från OS i Rio de Janeiro, men det här var hennes första mästerskap­sguld. Hon vann silver bakom Thompson i OS.

– Jag är mycket tacksam för varje medalj jag fått, men att vinna på 100 meter, det känns som att allt mitt hårda arbete verkligen gett utdelning, säger hon.

 ?? SAUKKOMAA
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI ?? ÖVERRASKNI­NG. Trinidad och Tobagos Kelly-Ann Baptiste gratulerad­e USA:s Tory Bowie efter hennes skrällsege­r.
SAUKKOMAA FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI ÖVERRASKNI­NG. Trinidad och Tobagos Kelly-Ann Baptiste gratulerad­e USA:s Tory Bowie efter hennes skrällsege­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland