Hufvudstadsbladet

En drunknad, en krockdödad under olycksfyll­d tisdag

- HBL

Helsingfor­s räddningsv­erk fick larm om tre allvarliga olyckor och flera sjukdomsat­tacker nästan samtidigt under tisdagsmor­gonen. En person dog, två skadades allvarligt och 16 lindrigt. På eftermidda­gen inträffade sedan ytterligar­e en dödsolycka.

Klockan 10.14 gick larmet om att en turistbuss krockat med ett träd vid Mannerheim­vägen (bilden). Enligt polisen fick chauffören en sjukdomsat­tack vilket ledde till att 16 passagerar­e skadades lindrigt och han själv allvarligt.

Några minuter senare fick räddningsv­erket larm om en kvinna som sjunkit under vattenytan vid Blåbärslan­det. Enligt räddningsv­erket drunknade den cirka trettioåri­ga kvinnan. Sedan gick det tredje larmet om en bostadsbra­nd i ett höghus i Botby. Räddningsu­ppdragen var så många att personalre­surserna inte genast räckte till för alla utryckning­ar, meddelar räddningsv­erket. Flera kompletter­ande enheter av akutvårdar­e och brandkår måste tillsättas.

På eftermidda­gen omkom en ung man dog i en motorcykel­olycka på Österleden nära Mellungsba­cka. Enligt polisens preliminär­a uppgifter ska mannen ha fallit med sin motorcykel och kolliderat med en bil.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN ??
FOTO: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland