Hufvudstadsbladet

Real Madrid tog hem Europeiska supercupen

Fotboll Real Madrid segrade med 2–1 i Europeiska supercupfi­nalen mot Manchester United i Skopje, Makedonien. Det var spanjorern­as andra raka supercupti­tel.

- HBL–FNB–TT

Ett Madrid – utan Cristiano Ronaldo från start – blev numret för stort och kunde utan större bryderier spela hem titeln. Madridlots­en Zinedine Zidane var nöjd efter stormötet.

– Det var en nästan perfekt prestation. Första halvleken var fantastisk men vi hade lite problem i slutet av andra halvleken. Ifall vi lyckats näta en tredje gång skulle det ha varit perfekt. Vi visade styrka och hunger, säger Zidane på klubbens hemsida.

Efter 24 minuter fick Casemiro, i misstänkt offsideläg­e, en boll i djupet från Dani Carvajal som han sedan kunde placera in bakom Unitedkeep­ern David de Gea.

United i underläge

United hade inte mycket att sätta emot i den första halvleken, utan det var Madrid som dikterade villkoren och skapade de vassaste lägena.

Uniteds försvarare hade svårt att hänga med när Real Madrid rullade upp och fram till 2–0 sex minuter in i andra halvlek. Isco var sist på bollen.

Efter den kalldusche­n vaknade engelsmänn­en en gnutta.

Kort efter baklängesm­ålet skulle United rafsa fram ett vasst läge: Paul Pogba skickade i väg en distinkt nick som Keylor Navas stötte ut, returen förvaltade­s inte väl av nyförvärve­t Romelu Lukaku som vinklade bollen över.

Han skulle få revansch en stund senare.

Lukaku var påpassligt framme efter att Navas lämnat retur på Nemanja Matics kraftiga skott, och kunde utan pardon dunka in reducering­en.

Manchester jagade en kvittering, och Marcus Rashford fick den klart bästa chansen efter en smäcker passning från Henrich Mchitarjan cirka tio minuter från fulltid. Men Rashfords högerfot var inte fullt kalibrerad utan skickade avslutet tätt utanför.

Real Madrid höll undan och kunde kamma hem Europeiska supercupen för andra året på raken.

– Det vackra med fotboll är att man inte kan spela på samma nivå i en och en halv timme. Vi hade några svåra stunder, men kontroller­ade spelet. Vi mötte ett lag som vet hur man spelar och kan förorsaka problem, säger Zidane.

?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/DIMITAR DILKOFF ?? SPANSK SEGER.