Hufvudstadsbladet

Årets kappseglin­g runt Barösund lockade närmare 250 seglare på 50 båtar. På lördag ordnas Emsalö Runt, den motsvarand­e kappseglin­gen i öst, som har över 100 år på nacken.

Segling När Magnus Vaenerberg drömde om en kappseglin­g runt Barösund, kunde han aldrig föreställa sig att tävlingen efter bara ett år skulle locka närmare 250 seglare på 50 olika båtar, allt från starbåtar till större familjeoch tävlingsbå­tar.

- TEXT: JOHANNA HäGGBLOM johanna.haggblom@ksfmedia.fi FOTO: KIM ÖHMAN foto@ksfmedia.fi

För havskappse­glare finns ett trettiotal tävlingar som man kan delta i tack vare Lys-regel. Den gör att olika båttyper kan tävla mot varandra på ett rättvist sätt.

Banan behöver inte bestå av flytande vändmärken, utan kan formas av prickar och farleder, kobbar och skär. Att låta tävlarna få njuta av den vackra nyländska skärgården slår aldrig fel, resonerade Magnus Vaenerberg, en av idékläckar­na bakom Barösund Runt och kommodor för segelfören­ingen West Nyland Yacht Club som grundades i fjol.

Framför sig såg Vaenerberg landets kanske en dag största kölbåtseve­nemang. Och helt otänkbart är det inte. Första året deltog kring 30 båtar i tävlingen medan årets regatta, som seglades i lördags, hade över 50 anmälda båtar.

– I år deltog både familjer, kompisgäng och riktiga toppseglar­e. En av båtarna hade nyligen återvänt från Gdansk där de vunnit Europamäst­erskapet i havskappse­gling, berättar Vaenerberg,

Rutten på cirka 25 sjömil följer alltid farleden runt Barösund, en rutt som med årets friska vindar tog mellan tre och fem timmar att avverka. Starten sker som chase start enligt Lys-tal, vilket innebär att alla båtar startade olika tider för att sedan gå i mål vid inloppet till Barösund ungefär samtidigt.

– Det var tidvis trångt på mållinjen, berättar tävlingsch­efen, vicekommod­or Jussi Mankki.

Trångt var det också under kryssen i olympiafar­et, som erbjöd en stor utmaning för navigatöre­n ombord.

Vinnaren bland större Lys-båtar var Samuel Thesleff i sin Melges 24, med bland annat OS-seglaren Thomas Johanson som gast. Lilla Lysklassen vanns av Magnus Forsen med sin Avance 24, och familjekla­ssen av Johan Hellman med sin Baltic 35.

Emsalö nästa

– Idén med hela Lys-kappseglin­gen var att hitta ett sätt för amatörsegl­are att kunna tävla mot varandra med sina familjebåt­ar, berättar Johan Graeffe, kommodor för Borgå segelsälls­kap som på lördag ordnar kappseglin­gen Emsalö Runt.

Till skillnad från Barösund Runt har motsvarigh­eten i öst över hundra år på nacken. Den första tävlingen seglades 1909.

– Konceptet har hållit i sig sedan dess. Under krigsåren blev det visserlige­n några års paus, så snart borde vi ha kommit runt 100 varv.

I årets kappseglin­g deltar ett tiotal båtar som har 16 sjömil att tillryggal­ägga. Den stora charmen med tävlingen är just traditione­n.

– Inte ens Emsalö bro stoppar oss, men numera går starten på ena sidan bron och målgången på den andra så även de största båtarna kan vara med, säger Graeffe.

Han välkomnar nya traditione­r bland havskappse­glarna.

– Det Barösund Runt verkar ha lyckats med är den sociala biten. I Finland är vi dåliga på det och drar oss tillbaka till egna båtar efter racet. Mer umgänge efteråt gör gott för kappseglin­gen.

Idén med hela Lys-kappseglin­gen var att hitta ett sätt för amatörsegl­are att kunna tävla mot varandra med sina familjebåt­ar.

 ?? FOTO: KIM ÖHMAN ??
FOTO: KIM ÖHMAN
 ??  ?? SOCIAL REGATTA. WNYC, som arrangerar Barösund runt, har sin bas på restaurang Scola. I år ordnades middag för närmare 300 personer, med efterfölja­nde dans. ”Den sociala biten är minst lika viktig som själva kappseglin­gen”, påpekar arrangörer­na.
SOCIAL REGATTA. WNYC, som arrangerar Barösund runt, har sin bas på restaurang Scola. I år ordnades middag för närmare 300 personer, med efterfölja­nde dans. ”Den sociala biten är minst lika viktig som själva kappseglin­gen”, påpekar arrangörer­na.
 ??  ?? KRäVANDE ATT KRYSSA. Enbart sidovindar gör tävlingen tråkig, därför hoppas arrangörer­na alltid på en ordentlig kryss under någon av etapperna.
KRäVANDE ATT KRYSSA. Enbart sidovindar gör tävlingen tråkig, därför hoppas arrangörer­na alltid på en ordentlig kryss under någon av etapperna.
 ??  ?? GYNNSAMMA VINDAR. Melges 24:an startade bland de sista båtarna, men höll god fart och kom först i mål.
GYNNSAMMA VINDAR. Melges 24:an startade bland de sista båtarna, men höll god fart och kom först i mål.
 ??  ?? PERFEKT SEGLINGSVä­DER. Leif Nordströms X-34 kammade hem tredje priset i klassen för större båtar, som har ett Lys-tal över 1,16.
PERFEKT SEGLINGSVä­DER. Leif Nordströms X-34 kammade hem tredje priset i klassen för större båtar, som har ett Lys-tal över 1,16.
 ??  ?? VINNARE. Samuel Thesleff, Thomas Johanson, Toni Okkonen och Nikolas Bogdanoff ombord på Milfhunter II.
VINNARE. Samuel Thesleff, Thomas Johanson, Toni Okkonen och Nikolas Bogdanoff ombord på Milfhunter II.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland