Hufvudstadsbladet

Richardsso­n siktar på revansch i Taipei

3000 m hinder Camilla Richardsso­n tror hon kan göra ett bra resultat i universiad­en – ifall vristskada­n läker sig tillräckli­gt fort. – Formen har inte försvunnit någonstans – några dagars vila kan till och med göra gott, säger hon.

- MARCUS LINDQVIST

Camilla Richardsso­ns VM fick en mardrömsli­k vändning cirka 500 meter in i försökshea­tet på 3 000 meter hinder, då hon tvingades väja för en medtävlare som föll omkull framför henne. Hon vrickade högra foten – och resten av loppet blev en kamp mot smärtan.

– Det gjorde verkligen ont, men det var inte ett alternativ att avbryta i VM, säger Richardsso­n.

Hon löpte i mål, men sluttiden 10.07,04 gjorde henne verkligen inte rättvisa. I juni löpte hon personbäst­at 9.41,73 och Vasalöpare­n hade den realistisk­a målsättnin­gen att underskrid­a 9.40.

– Jag försökte byta och ta hindren med fel fot för att det inte skulle göra ont, men det fungerade inte bra.

– Det går förstås inte att säga hur det skulle ha gått. Jag kanske inte hade klarat av att ta mig till final ens med ett perfekt lopp, men allt var väl förspänt.

Richardsso­n löpte i det andra heatet, där täten löpte riktigt fort från start. Det första heatet gick betydligt långsammar­e och 9.35,78 hade räckt för att kvalificer­a sig för final.

– Det är förstås jättetungt. Jag har tränat för VM hela sommaren, förberett mig på hög höjd, och de sista träningarn­a visade att uppladdnin­gen hade fungerat utmärkt, säger Richardsso­n.

– Min rumskompis Linda (Sandblom) fick agera terapeut hela kvällen. Jag har fått bra respons. Det är nästan rörande att märka att det är många som bryr sig.

I dag ska Richardsso­n besöka en läkare i London. Meningen var att hon skulle åka till Taipei redan på måndag, för att delta i universiad­en.

– Man åker ju inte dit om man inte kan springa, men det är ett par veckor till själva tävlingen (25.8) så det finns tid att återhämta sig. Det kan till och med vara bra att ta några dagar vila, säger hon.

– Det skulle vara riktigt roligt om det skulle gå att springa snart. Formen försvinner ingenstans.

Följande helg efter Taipei är det Sverigekam­pen. Där vill Richardsso­n definitivt vara med.

– Sverigekam­pen får man inte missa!

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? SKADAD. Camilla Richardsso­ns VM slutade i tårar.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO SKADAD. Camilla Richardsso­ns VM slutade i tårar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland