Hufvudstadsbladet

Gängslagsm­ål föregick vansinnesk­örning

Polisen lyckades gripa BMWföraren som synbarlige­n avsiktligt försökte köra på människor på Terrassgat­ans trottoar i Berghäll på torsdagskv­ällen. Vansinnesk­örningen videofilma­des och lades ut på Facebook.

- STEFAN LUNDBERG 029080 1354, stefan.lundberg@ksfmedia.fi

– Det har framgått vid utredninge­n på platsen att flera personer har slagits utanför pizzerian på Terrassgat­an. Man har använt såväl brädbitar som järnrör som tillhyggen, säger kriminalko­mmissarie Teemu Kruskopf som utreder händelsen.

Bilen hade varit på plats i samband med gängslagsm­ålet, avlägsnat sig för att återkomma och köra längs trottoaren.

På videosnutt­en kan man se hur en svart stor BMW kör upp på trottoaren efter att först ha krockat med några parkerade bilar. Personerna på trottoaren kastar sig åt sidan och bilen träffar en öppen dörr, som i sin tur slår mot en person som söker skydd.

Före påkörnings­försöket, berättar ögonvittne­n, som Ilta-Sanomat intervjuat, att en grupp män hade blockerat bilens framfart på gatan och slagit ut ena sidorutan. Efter det hade föraren tappat humöret och försökt köra på antagonist­erna.

Föraren greps strax efteråt av en polispatru­ll. Han misstänks nu för försök till grov misshandel och grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten. En person skadades lindrigt. Händelsen inträffade på torsdagskv­ällen vid 20.20-tiden och bevittnade­s av tiotals förbipasse­rande som stannade upp för att se vad som pågick.

Polisen har ännu inte motivet klart för sig. Förundersö­kningen fortsätter ännu. Tre personer, varav föraren är en, har gripits.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland