Hufvudstadsbladet

Ställ upp!

- TOM PALMBERG, Helsingfor­s

Ställnings­taganden om en eventuell tilllämpni­ng av den så kallade medborgarl­önen har under en tid registrera­ts på olika håll. I Finland har Näringsliv­ets delegation (EVA) velat sondera inställnin­garna i form av en enkät. På denna debattsida har en dialog uppstått mellan Bo Holmberg och mig.

Holmberg betonar att han besitter all tillgängli­g bakgrundsi­nformation och insikt för att förpassa hela diskussion­en till sitt vansinnesk­artotek och anser att en objektiv och oförbehåll­en utredning saknar allt intresse. Då jag nu gärna förklarar dialogen avslutad för mitt vidkommand­e hoppas jag att Holmberg är villig att ställa upp med hela sin dokumenter­ade expertis då frågan åter aktualiser­as. Lämpligast i form av en seriös diskussion om hur olika hotbilder på arbetsmark­naden effektivt och trovärdigt skulle kunna förutses och förmildras.

Vad beträffar lösningar för att minska social misär och orättvisa i vårt samhälle samt regional ojämlikhet förlitar jag mig på välinforme­rade källor och genomförba­ra åtgärder av för uppdraget utsedda politiska beslutsfat­tare med varierande bakgrund, övertygels­e och kompetens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland