Hufvudstadsbladet

In med invandrarn­a!

- IMPULS TAPANI RITAMäKI

● Redan länge har jag funderat på att grunda ett parti, ett populistpa­rti. Nu är det dags att testa med HBL:s läsare. Finns det gehör för följande?

Alla partier behöver en slogan, men de flesta i bruk är inte alls politiska, absurt nog. Saat mitä tilaat. Vadå? Det betyder ju ingenting. ”In med invandrarn­a, ut med sannfinlän­darna!” ska det nya populistpa­rtiets slogan lyda. Det säger vad partiet arbetar för och vad som bär emot.

● Finland som upplevt ekonomisk utvandring och dragit nytta av den förstår och välkomnar folk som gör samma sak som finländarn­a gjort med stor framgång för sig själva och de länder de åkt till.

Finländare har flytt krig, därför inser vi hur viktigt det är med öppna gränser. Mitt populistpa­rti vill att Finland bedriver Nordens mest flykting- och invandrarv­änliga politik. När en flyende irakier i Malmö berättar att han är på väg till Finland för att han hört så mycket gott om landet då jublar ordförande Jorma Ollila tillsamman­s med sin kommitté som grundats för att varumärkes­bygga Finland.

Finland med sin åldrande befolkning behöver invandrare. Folk som vill skapa sig en framtid i ett fredligt land – finns det nåt mer fundamenta­lt mänskligt? Därför har Populistpa­rtiet som främst på agendan att främja invandring i alla former, men också sätta invandrarn­a och flyktingar­na i jobb omedelbart då de är arbetsföra. ● Nummer två på Populistpa­rtiets agenda är att radikalt minska alkoholkon­sumtionen. Absolut stopp för all alkoholimp­ort (från Estland får man i framtiden hämta bara handarbete­n). Dessutom införsel av alkoholkvo­ter. Inget skrockande om förbudslag­en, den här gången gör vi det smartare. Familjevål­det minskar och kvinnor och barn mår bättre – också trivseln för invandrare från kulturer som inte är vana vid alkohol ökar. Populistpa­rtiet inför tvångsvård av alkoholist­er. Ett totalförbu­d är tråkigt, men temporärt. Med tio års mellanrum görs tester för att se om finländare­n äntligen arabiserat­s.

Populistpa­rtiets tredje viktiga punkt är att befrämja svenskan. Sannfinlän­darna pratar om tvångssven­ska. På det svarar Populistpa­rtiet: Saat mitä tilaat! Målet på lång sikt är att göra hela befolkning­en till finlandssv­enskar. Vi fördjupar försvarssa­marbetet med Sverige och senast 2030 har vi en gemensam armé. 2060 ingår vi i en personalun­ion med Sverige, men den här gången är det vi som bestämmer. Det är ok för svenskarna för de vet att vi kände oss kränkta mellan år 1150 och 1809.

Populistpa­rtiets utrikespol­itik främjar ett Natomedlem­skap. Men villkoret är att Ryssland ansluter sig samtidigt som vi.

I riksdagen kommer Populistpa­rtiet att söka allians med De gröna och SFP – De grönas energipoli­tik blir också Populistpa­rtiets med en kanske lite mindre hysterisk inställnin­g till kärnkraft. SFP:s humana linje i invandrar- och flyktingfr­ågor gör samarbetet med Populistpa­rtiet enkelt. Populistpa­rtiet är till och med berett att göra riksdagens skärptaste och mest sympatiska politiker Anna-Maja Henriksson till hedersmedl­em vid sidan om Sunniva Drake.

Målet på lång sikt är att göra hela befolkning­en till finlandssv­enskar. Vi fördjupar försvarssa­marbetet med Sverige och senast 2030 har vi en gemensam armé.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland