Hufvudstadsbladet

Stadsprome­naden går genom Brobacka

- HBL

Projektet 100 kilometer svenska stigar fortsätter på onsdag efter en sommarpaus i juli. Nästa promenad går genom Brobacka i norra Helsingfor­s och där fungerar Magnus Björkvall som guide. Under promenaden får deltagarna bekanta sig med de gamla gårdarna, fornminnen och Lidamalmen samt höra om anledninge­n till varför det i tiderna fanns så många handelsträ­dgårdar i området. Därifrån fortsätter vandringen norrut till Vanda och Helsinge kyrka samt kvarnen på andra sidan ån, innan den vänder tillbaka över fina kullar längs den lummiga åstranden.

Det blir en lugn men relativt lång promenad längs trottoarer och sandvägar. Starten sker framför den gamla fabriksbyg­gnaden på vid Kyrkobyväg­en 103 i Helsingfor­s onsdagen den 16 augusti klockan 18. Den 4,5 kilometer långa sträckan förväntas ta ca 2,5 h.

Stadsprome­naderna ordnas av Norr om Stan inom jubileumså­rsprojekt 100 km svenska stigar. I augusti blir det motsvarand­e promenader också i Domarby, Staffansby och Kottby.

– Promenader­na har varit en braksuccé, vårens rekord är 60 personer på jungfrupro­menaden i Kårböle, säger verksamhet­sledare Katja Salojärvi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland