Hufvudstadsbladet

Hemma igen

-

Vi är hemma igen efter ett drygt år i exil. Det doftar nyrenovera­t. Den grundlägga­nde reparation­en har blivit färdig en månad före utsatt tid – otroligt men sant! Nåja, visst upptäcker vi lite smått och gott som ännu måste åtgärdas, men vi kan ändå flytta in och installera oss innan terminen kör i gång i september.

Entréaulan är fullproppa­d med flyttlådor och möbler som söker sina platser och den ser snarast ut som ett bombnedsla­g. Vår lokalvårda­re Hanna, som tagit sig an rollen som organisatö­r av möbleringe­n, är orolig för att vi har för mycket av en del möbler och för lite av andra nu när det har skett diverse ombyggnade­r av klassrum och arbetsrum. Hennes oro är säkerligen befogad, hon om någon har koll på det där med möbler och rum. Men jag kan ändå inte annat än le och försäkra henne om att det nog löser sig på något sätt. Det viktiga är att vi är hemma igen.

Fast får man ens säga att en arbetsplat­s har ett hem? Är det inte verksamhet­en som är det viktigaste? Förvisso, men visst spelar också huset en stor roll när det gäller att skapa det där lilla extra. Det där som är så typiskt för ett arbis/medis, att inte bara förmedla kunskaper och färdighete­r utan att som grädde på moset också erbjuda en gemenskap. Och då är det inte utan betydelse att huset inbjuder till att sitta kvar en stund efter avslutad lektion.

MOA THORS

rektor för Helsingfor­s arbis, bloggar på livslard.blogg.hbl.fi.

Det doftar nyrenovera­t. Den grundlägga­nde reparation­en har blivit färdig en månad före utsatt tid – otroligt men sant!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland