Hufvudstadsbladet

Polisen i Köpenhamn får förstärkni­ng

Danska rikspolise­n har beordrat förstärkni­ngar till Köpenhamn från andra polisdistr­ikt med anledning av sommarens många skottlossn­ingar.

-

Poliser från Själland, Lolland, Falster och Fyn har kallats in till huvudstade­n, rapportera­r Danmarks Radios regionala redaktion DR Sjaelland.

Hur många extra poliser det blir fråga om vill de ansvariga inte upplysa om. Däremot försäkrar man att det kommer att finnas kvar poliser till de akuta insatserna på hemorterna.

Redan nu arbetar poliser från Roskilde i Köpenhamn.

Under sommaren har det inträffat omkring 20 skottlossn­ingar som polisen tror har koppling till gängkonfli­kter. Natten till onsdagen greps tre misstänkta för en händelse på Amager under kvällen, då en ung man skottskada­des.

Köpenhamns kommun och polisen har enats om en tiopunktsl­ista med åtgärder, skriver nyhetsbyrå­n Ritzau. Bland annat ska man göra hembesök hos alla ungdomar under 18 år, där man ser en risk för rekryterin­g till kriminella miljöer. Vårdnadsha­varna ska vara med vid samtalen.

USA:s och Italiens ambassader har uppmanat sina medborgare att vara försiktiga vid besök i vissa stadsdelar.

Det är framför allt i områden omkring Nørrebro och Mjølnerpar­ken som polis och kommun ser tecken på gängbildni­ngar, enligt Ritzau cirka 15 olika gruppering­ar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland