Hufvudstadsbladet

Spaningarn­a i svenskt vatten fortsätter

-

Svenska Sjöräddnin­gssällskap­et fortsätter sitt sökande efter svenskan Kim Wall.

Flytvästen som Sjöräddnin­gssällskap­et hittade i ett grunt område runt ön Saltholm, som ligger direkt norr om Öresundsbr­on, bedöms inte ha någon koppling till fallet med den försvunna journalist­en.

– Vi gjorde en bedömning att det kunde vara av intresse, men vi vet ju inte mycket. Vi letar efter avvikelser och vi hittade en sådan som vi bedömde vara intressant. Vi fortsatte att söka där men hittade inget mer, säger Fredrik Winbladh, stationsan­svarig i Barsebäcks­hamn.

Dansk polis uppger att Saltholmso­mrådet inte kommer att undersökas närmare eftersom det genomsökts flera gånger tidigare med hjälp av flyg. Sjöräddnin­gssällskap­et fortsätter nu att leta i svenskt vatten, söder om Barsebäcks­hamn, med en elva meter lång båt och en vattenskot­er.

– Vi har några intressant­a områden i vikar som vi vill titta på, säger Winbladh.

Journalist­en Kim Wall sågs ombord på Peter Madsens hemmabyggd­a ubåt i torsdags kväll i Köpenhamn och har varit försvunnen sedan dess. Hon var ombord för ett reportage om Madsen, som nu sitter häktad som misstänkt för att ha vållat hennes död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland