Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

Hur ska man fördela den ekonomiska vinningen från automatise­ring, robotiseri­ng och artificiel­l intelligen­s? Kan man beskatta robotar och artificiel­l intelligen­s? Kan datorerna bli för intelligen­ta och innebära ett hot mot mänsklighe­ten? Det är pinsamt tyst kring de här frågorna.

österbotte­ns Tidning

Henrik Othman om att artificiel­l intelligen­s kommer att revolution­era arbetslive­t, förmodlige­n på kortare tid än vad vi kan eller vill föreställa oss.

Sverige är på väg att genomföra samma kvalitetss­änkning vid universite­ten som redan skett i grundskola­n. Det är den enda slutsatsen man kan dra av intagnings­kraven till högskolan.

Svenska Dagbladet

Inger Enkvist om att svenska universite­tslärare i olika ämnen om och om igen har påpekat att det tas in studenter i högskolan med svaga kunskaper bland annat när det gäller att läsa och skriva svenska, trots att högre utbildning betyder att man ska överblicka stora textmassor med nytt innehåll.

Der er sket meget for det danske frisind over for den enkeltes ret til selv at vaelge sin seksuelle orienterin­g, siden den første Gay Pride parade gik gennem København og Frederiksb­ergs gader for 21 år siden. Så meget, at Pridens LBGT-festival for mange i dag nok mere står som en farverig fest end en nødvendig manifestat­ion af, at i et ordentligt samfund har enhver frihed og ret til at definere, hvem og hvad man vil vaere som menneske.

Berlingske

konstatera­r, med anledning av den pågående pridevecka­n i Köpenhamn, att även om danskarna ställer sig frisinnat till varandras sexuella inriktning­ar gäller detta definitivt inte i stora delar av den övriga världen.

 ??  ?? MOSTPHOTOS
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland