Hufvudstadsbladet

Så går det i serie A 2017–2018

-

1. NAPOLI

Magiska offensiva kvartetten Insigne-Mertens-CallejonHa­msik är kvar i klubben. Lägg till att Milik tillfriskn­at och att laget värvat smart.

2. JUVENTUS

På jakt efter sjunde raka titeln. Kan det mycket väl bli men Dani Alves och Leonardo Bonucci är två väldigt kännbara förluster.

3. MILAN

Dags för Rossoneri att börja marschen uppåt igen. Väldigt stor omsättning i truppen. Mycket kvalitet.

4. ROMA

Tappade Rüdiger, Salah och Totti. Nyförvärve­n är inte lika namnstarka. Intressant att se vad succécoach­en från Sassuolo, Eusebio de Francesco, kan bidra med. Svårtippad­e.

5. INTER

Luciano Spalletti ska försöka få ordning på klubben. Materialet är inte alls dåligt och Mauro Icardi är en grym målgörare. Men kaoset inom klubben kan bryta ut när som helst.

6. LAZIO

Lucas Biglia försvann till Milan och frågan är om skadebenäg­ne Lucas Leiva kan täppa till den luckan?

7. TORINO

Kultlaget känns svårtippat. Inte minst på grund av eller tack vare tränaren Sinisa Mihailovic. Mycket hänger på om skyttekung­en Andrea Bellotti blir kvar i klubben. Bland annat Chelsea rycker i honom.

8. ATALANTA

Sensatione­ll fjolårsfyr­a men bedriften får Bergamoklu­bben svårt att upprepa. Tappat några nyckelspel­are. Dessutom belastar Europa League manskapet.

9. FIORENTINA

Ägaren Diego Della Valle har meddelat att klubben är till salu om priset är det rätta. Säger något om stämningar­na i La Viola.

10. SAMPDORIA

Slutade tia i våras och något liknande är det mest sannolika också denna säsong. Hyfsat stabilt men inte särskilt spektakulä­rt.

11. UDINESE

Fågel eller fisk? Kan i bästa fall sluta på övre halvan men då måste balansen bli bättre laget.

12. GENOA

En oerhört hög och aggressiv press är lagets varumärke. Ivan Juric spelsätt tär på spelarna. Kan bli fullt på sjukstugan.

13. CHIEVO

Disciplin och arbetsmora­l. Med det kommer man en bit på vägen i serie A. Det har Chievo gång på gång bevisat.

14. BOLOGNA

Åkte ut mot serie B-laget Cittadella i italienska cupen med hemska 0-3. Olycksfall i arbetet eller en signal på att något är på tok i Roberto Donadonis trupp?

15. CAGLIARI

Sardiniens stolthet gjorde mer än godkända 55 mål i fjol. Men med insläppta 76 mål var det bara hopplösa jumbon Pescara som var sämre. Defensiven ett väldigt stort frågetecke­n.

16. SASSUOLO

Gjorde en finfin säsong men under sommaren försvann tränaren Eusebio de Francesco. Det kan dessvärre märkas väldigt tydligt.

17. VERON

Sommaren handlade mest om eviga bråkstaken Antonio Cassanos vara eller icke vara i klubben. Det blir inget spel för Cassano i klubben. Bra eller dåligt?

18. SPAL

Vann serie B men utmaningen blir tuff i finrummet. Ska ändå inte räknas ut på förhand. Defensiven är solid.

19. CROTONE

Redan uträknade i våras men en vansinnig slutspurt räddade calabriern­a. Kan behövas en liknande spurt denna säsong.

20. BENEVENTO

Spelade säsongen 2015-2016 i serie C. Marschen uppåt har varit blixtsnabb. Kanske för snabb? Mozzarella­stadens stolthet får det svårt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland