Hufvudstadsbladet

Solidarite­tsmanifest­ation i Åbo trots allt

I Åbo demonstrer­ade några hundra personer mot rasism under lördagseft­ermiddagen. Suomi ensin-gruppens närvaro gjorde stämningen spänd och polisen fick rycka in i åtminstone ett bråk mellan demonstran­terna.

-

Några hundra personer deltog i solidarite­tsmanifest­ationen på Salutorget, som arrangerad­es av Åbos syriska och irakiska invånare.

Samtidigt satte också invandring­skritiska Suomi ensin-gruppen (Finland först) upp ett tält på torget och stämningen mellan de två demonstrat­ionerna blev spänd. Polisen tvingades rycka in i några bråk mellan deltagarna, skriver Helsingin Sanomat.

På solidarite­tsmanifest­ationens Facebooksi­da meddelade arrangörer­na tidigare på lördagen att manifestat­ionen ställs in av säkerhetss­käl. Arrangörer­na sade då att de inte kan garantera deltagarna­s säkerhet på grund av den invandring­sfientliga demonstrat­ion som skulle ordnas samtidigt i Åbo.

HBL/FNB

Solidarite­t med Finland och Åbo stad. Jag tänker på offren och deras familjer. Emmanuel Macron Frankrikes president på Twitter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland