Hufvudstadsbladet

Jag hittade en lösning som inte gjorde mig slö!

-

FÖR NÅGRA ÅR SEDAN mådde Kristina inte så bra. Stora påfrestnin­gar på arbetet som hon hade då, gjorde att hon inte kunde släppa tankarna på det när hon kom hem. På kvällarna låg hon ofta i flera timmar utan att kunna komma till ro och det var inte bättre på helgerna.

- Varje söndag kom det, som jag brukade kalla min ”måndagsång­est”, berättar hon.

Situatione­n blev inte heller bättre av att Kristina och hennes man några år innan hade köpt sitt drömhus och hade påbörjat en omfattande renovering. Det fysiska arbetet med att bygga och måla gav henne lite lugn från tankestorm­arna dagtid, men i samma stund hon lade huvudet på kudden började hjärnan gå på högvarv igen.

Som en zombie

Kristina bestämde sig för att det var dags att göra något, men hon gillade inte att vara tvungen att ta till en lösning som kunde göra henne slö eller groggy.

- Det hade jag försökt; vissa morgnar då jag förvisso hade sovit på natten kunde jag vakna och känna mig som en zombie, en känsla som sedan hängde kvar hela dagen… Ja ibland i flera dagar. Nej, jag var på utkik efter en mera mild och naturlig hjälp. Kristinas ansträngni­ngar att hitta en bra lösning gjorde att hon bland annat testade att dricka en kopp kamomillte varje kväll innan läggdags. Det hjälpte lite grann, men hade tyvärr några störande sidoeffekt­er.

- Jag fick ju springa på toa flera gånger per natt. Så det var inte precis någon djup sömn jag fick då, skrattar hon.

Sedaforte med plantextra­kt

Just därför blev Kristina uppriktigt intressera­d när hon en dag läste en artikel om plantextra­kt där produkten Sedaforte beskrevs. En produkt som inte bara innehöll kamomill, men även flera andra lugnande ingrediens­er som kunde understödj­a en god sömn.

 ??  ?? Stora påfrestnin­gar på arbetet och en omfattande husrenover­ing gav Kristina oroliga tankar när hon skulle sova. Växterna i Sedaforte naturtable­tter hjälpte henne att normaliser­a sömnen. Idag är renovering­en av drömhuset nästan klar och allt tegel som...
Stora påfrestnin­gar på arbetet och en omfattande husrenover­ing gav Kristina oroliga tankar när hon skulle sova. Växterna i Sedaforte naturtable­tter hjälpte henne att normaliser­a sömnen. Idag är renovering­en av drömhuset nästan klar och allt tegel som...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland