Hufvudstadsbladet

Terrordåde­n i Spanien

-

●●Minst 14 personer dödades och över 130 skadades vid attackerna i Barcelona och Cambrils.

●●Vid 17-tiden på torsdagen lokal tid kördes en skåpbil ned längs turisttäta Las Ramblas och lämnade efter sig livlösa kroppar och panikslagn­a människor. Minst 13 personer dödades. Bilen körde mer än 500 meter innan det tog stopp och föraren flydde. En 22-årig man, född i Marocko, har pekats ut som förare av bilen och är fortfarand­e på fri fot.

●●Åtta timmar efter attacken i Barcelona kördes en Audi A3 in i fotgängarn­a på strandprom­enaden i Cambrils, drygt 12 mil söder om Barcelona. Minst sex människor skadades, varav en kvinna som senare avled. De fem misstänkta terroriste­rna sköts ihjäl av polis. Männen bar bombbälten, som senare visade sig vara falska.

●●Terrorgrup­pen Islamiska staten har tagit på sig båda dåden, men det har hittills inte kommit fram några uppgifter som stödjer påståendet. Polisen misstänker att minst tolv personer varit inblandade i planeringe­n av attackerna. Två av dem tros ha dött i en explosion i ett hus i staden Alcanar i onsdags. Där har polisen hittat omkring 120 gasbehålla­re. Polisen misstänker att de terroriste­rna planerade en större attack.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland