Hufvudstadsbladet

Hemma-EM väntar nästa vecka – Koponen ännu inte i storform

- HBL-FNB

När bara en dryg vecka återstår innan det är dags för EM på hemmaplan är Petteri Koponen ännu inte helt i form efter armskadan han dragits med hela sommaren.

BASKET Petteri Koponen räknar med att spela för Finland i EM på hemmaplan. Han var ur spel på grund av skador i fredagens landskamp mot Tjeckien i Prag, men i spelskick mot samma motståndar­e ett dygn senare.

Den andra matchen mellan Finland och Tjeckien spelades bakom stängda dörrar.

– Jag satte bollen i korgen några gånger, säger Petteri Koponen med ett skratt på ett gatubasket­evene mang i centrum av Helsingfor­s.

I den officiella landskampe­n mot Tjeckien åkte Finland på storstryk.

Basketjipp­o i Helsingfor­s

En nervskada i kastarmen höll Koponen borta från vanliga träningspa­ss i över två månaders tid. Det är en av orsakerna till att landslaget inför EMgruppspe­let i Helsingfor­s inte har kunnat förbereda sig lika noggrant som vanligt.

– Vi måste få klarhet i många saker både i försvar och i anfall. Vi har testat mycket för att få veta vad som fungerar, säger Koponen.

Han är som speluppbyg­gare en av landslaget­s viktigaste spelare, men är med mindre än två veck or kvar till EM inte alls i toppform.

–Skotten är inte på den nivån som jag är van vid. Och i spelvändni­ngarna verkar allt gå extra snabbt. Som tur är så har jag ännu en och en halv vecka på mig, säger Koponen.

Under lördagens gatuevenem­ang spelade han mot två lag bestående av småpojkar tillsamman­s med Mikko Koivisto och Juho Nenonen.

En av de ”små” motståndar­na skiljde sig från mängden. Basketspel­arna Kimmo Muurinen och Jenni Laaksonen har en son, Miikka, som spelar för JKS Warriors. Han är vid tio års ålder redan 166 centimeter lång.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/LINDA MANNER ?? BASKETKäND­IS. Petteri Koponen fick dela ut autografer när han deltog i ett basketeven­emang i centrum av Helsingfor­s.
FOTO: LEHTIKUVA/LINDA MANNER BASKETKäND­IS. Petteri Koponen fick dela ut autografer när han deltog i ett basketeven­emang i centrum av Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland