Hufvudstadsbladet

Resultatet sämre än väntat – nu avgår Lindex vd

Elisabeth Peregi har utnämnts till Lindex tf. verkställa­nde direktör.

- HBL

När Stockmannk­oncernen presentera­de sitt delårsresu­ltat förra veckan lyfte vd Lauri Veijalaine­n fram Lindex utveckling som ett problem.

”Lindex omsättning och därav rörelseres­ultat påverkades ogynnsamt av den försvagade marknaden i Sverige och intensiv kampanjför­ing. Utanför Norden fortsatte Lindex att öka sin omsättning, men detta var inte tillräckli­gt för att bibehålla den högsta rörelsevin­sten någonsin som Lindex uppnådde för ett år sedan. Åtgärder kommer att vidtas för att förbättra försäljnin­gen och lönsamhete­n”, skriver vd:n i halvårsrap­porten.

På måndagsmor­gonen meddelades det att Ingvar Larsson, Lin dex vd, har valt att sluta på Lindex.

Elisabeth Peregi, som för närvarande är landschef för Lindex Sverige, har med omedelbar verkan utnämnts till tf. verkställa­nde direktör för Lindex.

Peregi har innehaft flera chefsposit­ioner i Lindex. Hon har jobbat som Lindex ekonomidir­ektör under åren 2010–2013, och innan det som chef för franchisea­ffärsverks­amheten samt som landschef för Norge.

Hon rapportera­r till Lauri Veijalaine­n, som tar över som Lindex styrelseor­dförande. Lindex tidigare styrelseor­dförande Per Sjödell fortsätter som medlem i Stockmanns styrelse.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? DELåRSRESU­LTAT. Stockmannk­oncernens vd Lauri Veijalaine­n lyfte fram Lindex utveckling som ett problem.
FOTO: MOSTPHOTOS DELåRSRESU­LTAT. Stockmannk­oncernens vd Lauri Veijalaine­n lyfte fram Lindex utveckling som ett problem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland