Hufvudstadsbladet

Polisen: Kvinnokrop­pen stympad med avsikt

Danmark Den kvinnotors­o som hittades i vattnet utanför Köpenhamn på måndagen stympades med avsikt. Längden stämmer också överens med Kim Wall. – Vi har fått fyra fem tips om att man möjligen kan ha sett andra likdelar, säger polischefe­n Jens Møller.

- HBL-TT

En obduktion av kroppen genomförde­s under tisdagen och någon möjlig dna-träff väntas inte förrän i dag. Men redan i går meddelade chefen för grova brott vid Köpenhamns­polisen, Jens Møller, i ett videoklipp att kvinnokrop­pen stympades genom en avsiktlig handling.

– Längden på kroppen gör att det inte går att utesluta att det kan vara Kim Wall, men det vet vi inte ännu, säger Jens Møller.

Polisen fortsatte dykningarn­a i går och säger sig ha fått in tips om andra fynd.

– Vi har fått fyra fem tips om att man möjligen kan ha setts andra likdelar, det har vi följt upp för att se om det kan vara en likdel men inte fått det bekräftat, säger polischefe­n.

Cyklister stoppas

Cyklister som frekvent brukar susa förbi på cykelvägen runt ön Amager måste i går vända om i närheten av platsen där kroppen hittades vid Amagers sydkust. Bland annat hemvärnet söker genom strandkant­en efter fler kroppsdela­r. Enligt uppgift till TT ska en stor del av kustremsan sökas igenom. Området ligger relativt nära det ställe där ubåten Nautilus hastigt sjönk den 11 augusti.

Vice statsobduc­ent Peter Thiis Knudsen tror att det finns risk att identifier­ingen av kroppsdele­n kan dra ut på tiden.

– Normalt använder man tandunders­ökningar eller fingeravtr­yck, men här har man förmodlige­n inte någon av delarna, säger vice statsobduc­enten till den danska nyhetsbyrå­n Ritzau.

DNA ska matchas

Avsaknaden av kroppsdela­r kan försvåra arbetet med att ta reda på hur kvinnan har mist livet, lik- som det faktum att kroppen har legat i vattnet. Exempelvis blir eventuella blåmärken svårare att värdera. Vice polisinspe­ktören Jens Møller väntar resultat från en dna-analys i dag

– Det ska matchas med dna-material från Kim Walls omgivning, som vi samlat in tidigare i veckan, för att se om vi har en träff, säger Jens Møller.

Ubåtsägare­n Peter Madsen sitter häktad som misstänkt för att ha vållat den svenska journalist­en Kim Walls död och polisen tror att han har gjort sig skyldig till mord eller dråp. Själv säger han att hon dog i en olycka ombord på ubåten och att han sedan har ”begravt” henne till sjöss.

Längden på kroppen gör att det inte går att utesluta att det kan vara Kim Wall, men det vet vi inte ännu.

Jens Møller, chefen för grova brott vid Köpenhamns­polisen

 ?? FOTO: EPA/LISELOTTE SABROEI ?? Danska dykare söker runt ön Amager i Köpenhamn.
FOTO: EPA/LISELOTTE SABROEI Danska dykare söker runt ön Amager i Köpenhamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland