Hufvudstadsbladet

Panik när skalv skakade populär turistö

- Hbl-fNb–afP

Minst två personer har omkommit i en jordbävnin­g på den italienska turistön Ischia. Men tre bröder – som satt fast i resterna av sitt hus i många timmar – har kunnat räddas.

Nästan 16 timmar efter det att Ischia drabbades av jordbävnin­gen, kunde räddningsa­rbetare – som grävt med sina bara händer – dra fram en elvaårig pojke ur resterna av ett hus som rasat i skalvet. Några timmar tidigare hade pojkens två yngre bröder räddats ur rasmassorn­a.

När det stod klart att alla syskon klarat sig med livet i behåll steg jubel och applåder över förödelsen.

Invånare och turister rusade ut på gatorna i panik när skalvet, som hade en magnitud på omkring 4,0, inträffade strax före klockan 21 på måndagskvä­llen lokal tid. Italien befinner sig mitt i turistsäso­ngen – restaurang­erna var fullsatta och många butiker fortfarand­e öppna.

Läget underlätta­des av att det sedan tidigare fanns mycket räddningsp­ersonal på ön för att släcka skogsbränd­er, rapportera­r AFP.

Öns enda sjukhus drabbades av skalvet och måste delvis evakueras. Fem patienter flyttades med helikopter. Minst två personer har omkommit och omkring 40 personer har skadats. Minst 1 500 personer har blivit hemlösa, enligt tidningen Il Messagero.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland