Hufvudstadsbladet

Styckmord blev dråp i åtal

- FNB

Åtal har nu väckts för styckdråpe­t i Jakobstad, uppger Riksåklaga­rämbetet. Dråpet skedde i februari.

En man från Pedersöre åtalas för dråp och brott mot griftefrid. Mannen har under förundersö­kningen erkänt att han orsakat offrets död och hanterat kroppen.

Under förundersö­kningen uppgav polisen att den 43-årige mannen misstänks ha dödat en man från Jakobstad i sin bostad och styckat kroppen. Efter det försökte han göra sig av med likdelarna bland annat genom att gömma den i en sopcontain­er, uppgav polisen.

Polisen undersökte fallet som mord, men rubricerin­gen ändrades till dråp i åtalsprövn­ingen. Häradsåkla­gare Kimmo Lampinen vid Österbotte­ns åklagarämb­ete sade i det här skedet inte varför brottsrubr­iceringen ändrats.

Den misstänkta mannen är sedan tidigare flera gånger dömd för misshandel med eggvapen. Av de våldsbrott­sdomar som FNB sett är den äldsta från Karleby tingsrätt 2003. Enligt domen hade mannen skurit offret i ansiktet.

Mannen har också dömts för att ha knivskurit den andra åtalade i fallet, en 46-årig kvinna. Hon åtalas för brott mot griftefrid. Hon har nekat till misstankar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland