Hufvudstadsbladet

Stark statistik för Bottas

Valtteri Bottas har tagit flest poäng av alla på de sex senaste VM-deltävling­arna i formel 1. Inför veckoslute­ts grand prix på Spa i Belgien tror han resten av säsongen kan gå bättre än den dryga halva som redan är avklarad.

- FNB

FORMEL 1 – Den andra halvan verkar utan vidare lättare, för i början hade jag så mycket att lära mig i mitt nya stall. Nu känns det som att det bara är att ge allt, säger Bottas inför säsongens tolfte deltävling.

Bottas har samlat 16 poäng mer än meriterade stallkamra­ten Lewis Hamilton i de sex senaste tävlingarn­a.

Trots det har Mercedes inte gett honom något nytt, längre kontrakt. Sedan Kimi Räikkönens nya avtal med Ferrari offentligg­jordes har alla andra förare i toppen av VM-serien gjort klart med sina nuvarande stall även för nästa år.

– Grattis till Kimi för kontraktet. Jag kommer att meddela direkt när jag har något att berätta. Det är ändå inget som stör mig på något sätt. Jag koncentrer­ar mig på att veckoslute­t ska gå så bra som möjligt. Situatione­n är bekant för mig sedan tidigare, så jag låter den inte påverka sinnet, säger Bottas.

Den snabba banan i Belgien väntas passa Mercedesbi­larna bra. Bottas menar ändå att Ferrariför­arna Räikkönen och Sebastian Vettel kommer att vara ungefär lika snabba.

– Vi är mer optimistis­ka än inför till exempel Budapest, men jag är säker på att det blir en jämn kamp här också. Ferrari är starkt då det behövs rejält med downforce här. Men Ferrari är ju inte svagt någonstans, säger Bottas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland