Hufvudstadsbladet

Affärer och leveranser

- SIGGE SANDSTRÖM Bloggar på livslard.blogg.hbl.fi.

● Det har varit en hel del renovering­ar och saneringar för min del det senaste året. I det stora hela har allt gått relativt väl och jag borde väl konstatera att slutet gott allting gott. Slutresult­atet blir väl bra, men vägen som vandrades förundrar och irriterar mig.

Hemma har vi överlevt en total rörsanerin­g. Som tur är sitter jag inte i styrelsen för vårt husbolag – det är tidtabelle­r som inte hållit, planer som varit litet ditåt, kostnader som är svåra att kontroller­a, ständiga armbrytnin­gar över vem som ansvarar för vad … Det behövs en stark styrelse för en rörsanerin­g. Det är inte bara att ingå ett avtal, betala och luta sig tillbaka och vänta på slutresult­atet. Det krävs projektled­ning från kundens sida in till sista millimetra­rna.

På jobbet har vi sanerat nya utrymmen i både Åbo och Vasa under året. Nu förverklig­as konceptet också på G18 och vi renoverar ett mötesrum med tillhörand­e kök så att våra medlemmar kan låna rummet för sina sammankoms­ter. Det blir bra, det är uppskattat och det finns ett behov som vi svarar mot.

I går brände jag ändå ett antal proppar – igen. Som tur har jag hjälp av en otroligt duktig inrednings­arkitekt som koordinera­t och planerat anskaffnin­gar. Rummen börjar vara klara men möblerna saknas ännu. Vi beställde möblerna veckan före midsommar för att försäkra oss om att allt finns på plats när verksamhet­en inleds. Nå, stolarna har åkt från Danmark i början av augusti men ingen i Finland har sett till dem eller vet var de finns. Bordsbenen kom i produktion i går trots att vi kom överens att de skulle levereras förra veckan. Tapeterna har fortfarand­e inget leveransda­tum eftersom alla i Spanien har semester i augusti.

Det som sticker ut för mig är serviceniv­ån och intresset för kundbetjän­ing i Finland. Det lyser med sin frånvaro, måste jag tyvärr konstatera. Alla återförsäl­jare verkar vara intressera­de av att göra en affär men leveransen kan man strunta i. Återförsäl­jarna verkar inte ha något som helst ansvar efter att beställnin­gen är gjord. Det är svårt att förstå hur man kan driva en verksamhet med en sådan attityd. Nu förväntar jag mig också att de tålmodigt sitter och väntar på sina pengar tills jag behagar betala dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland