Hufvudstadsbladet

Friidrotts­stjärnorna siktar redan på landskampe­n

Det har varit en tung vecka för spjutkasta­ren Tero Pitkämäki. Efter att ha tävlat i Diamond League-deltävling­en i Zürich på torsdagen tävlar han på nytt redan i dag i elittävlin­gen i Villmanstr­and.

- FNB

FRIIDROTT I Zürich kastade Pitkämäki bara tre gånger men presterade utmärkta 86,57.

– Här planerar jag att kasta alla sex kast. Sedan har jag en vecka på mig att återhämta mig inför Sverigekam­pen, säger Pitkämäki.

Han har alltid gillat att tävla på stadion i Villmanstr­and.

– Vindriktni­ngen här passar mig. Vinden kommer från högerkante­n, oberoende av om det är med- eller motvind.

Tävlingen kan mycket väl bli högklassig för förutom Pitkämäki deltar bland annat Keshorn Walcott från Trinidad och Tobago samt esten Magnus Kirt.

Mäkelä siktar på landskampe­n

För Kristiina Mäkelä har det varit en svår säsong. Efter att ha repat sig från sin knäskada hann trestegsho­pparen bara tävla i FM innan det var dags för VM i London.

– Huvudsyfte­t med dagens tävling är att få en bra förberedan­de tävling inför landskampe­n mot Sverige. Vi har bestämt med min tränare att vi ska satsa på den tävlingen, säger Mäkelä.

Hon har haft problem med hälen den senaste tiden men tror att hon är i skick i kampen mot Sverige om en vecka.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/ANDREJ ISAKOVIC ?? TUFF VECKA. Tero Pitkämäki tog hem en tredjeplat­s i Diamond League-deltävling­en i Zürich på torsdag. I dag tävlar han i Villmanstr­and.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/ANDREJ ISAKOVIC TUFF VECKA. Tero Pitkämäki tog hem en tredjeplat­s i Diamond League-deltävling­en i Zürich på torsdag. I dag tävlar han i Villmanstr­and.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland