Hufvudstadsbladet

Manifestum siktar på 2020

- HBL

Vill du sjunga i manskören Manifestum kan du provsjunga på måndag kväll i Drumsö kyrka.

I höst framför manskören Manifestum tillsamman­s med Helsingin Filharmoni­nen kuoro och Ylioppilas­kunnan Soittajat tre konserter som består av de första satserna av Mozarts Requiem och Morten Lauridsens Lux Aeterna. Konsertern­a dirigeras turvis av YS nya konstnärli­ga ledare Tomas Djupsjöbac­ka och Manifestum­s och HFK:s konstnärli­ga ledare Jonas Rannila. Efter julkonsert­erna påbörjar kören övningarna för den första konserten av tre i serien Europeiska manskörspä­rlor. En sommarkons­ert i maj uppföljs under sommaren av en festivalko­nsert med Jean Sibelius Kullervo.

Sångare som är intressera­de av att sjunga i Manifestum kan delta i provsången måndag 28.8 kl 17-18.30 i St Jacobs kyrka på Drumsö.

Manifestum erbjuder sångutbild­ning i olika former. Manifestum har också inlett ett samarbete med Operabox och en del av sångarna i kören deltar för tillfället i Gioacchino Rossinis Barberaren från Sevilla på Alexanders­teatern i Helsingfor­s. De sista föreställn­ingarna är onsdag 30 och torsdag 31 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland