Hufvudstadsbladet

Port 19 snart inflyttnin­gsklart

Bostäder Port 19 väcker känslor och förväntnin­gar. I tre år har de som först anmälde intresse för en bostad i stadens fashionabl­aste kvarter fått vänta på sin bostad. I november hoppas de första invånarna kunna flytta in.

-

Sällan har det tisslats och tasslats så mycket om ett byggprojek­t som om Port 19 i Ekenäs. HBL har bekantat sig med stadens exklusivas­te bostadshus som är fem före färdigt. Vi kan lova: de som får flytta in blir knappast besvikna.

– Jag ser framför mig hur jag följer med onsdagsseg­lingarna från den stora terrassen, säger Lennart Österberg (bilden).

– Jag ser mig redan sitta på terrassen och följa med onsdagsseg­lingarna, säger Lennart Österberg, som med hustru Nina hörde till de första som reserverad­e en bostad i komplexet i Norra hamnen.

Från sin balkong, som löper runt hela lägenheten kan Österberg se både soluppgång­en och solnedgång­en.

– Vi insåg att det fanns möjlighete­r att bygga balkongen så att man också kan njuta av morgonsole­n och byggfirman och arkitekten var genast med på noterna, säger Österberg.

Port 19 har väckt känslor, ibland till och med lite avund. ”Ekenäs dyraste baracker” och ”Pärleporte­n” är benämninga­r som florerar i folkmun. Även det i anslutning till Port 19 planerade köpcentret Pier 25 har kritiserat­s för att vara för massivt för lilla Ekenäs.

Alla ser havet

Trevånings­husen är kopplade till varandra och kommer, när allt är utbyggt, att ligga som två ”S” längs Norra hamnens kaj. Fasaderna består upptill av oregelbund­en brädfodrin­g och nertill, där det bland annat finns affärsutry­mmen, av en stensockel som markerar en gräns mellan det privata och allmänna.

Konceptet med att ersätta gamla risiga hamnområde­n med modern bostadsark­itektur, strandboul­evarder och köpcentrum är en växande trend över hela världen. Exempel finner man såväl i Bilbao, som i Oslo, Malmö, Göteborg och Stockholm.

Huvudarkit­ekt Michael Donalds har strävat efter att anpassa husen till det gamla Ekenäs. Fönstrens utformning har exempelvis inspirerat­s av den gamla bebyggelse­n. Alla husen har olikfärgad­e fönsterbåg­ar.

Det första intrycket är att man också lyckats smälta in de moderna byggnadern­a i den gamla miljön. Ekenäs fick handelsrät­tigheter redan 1546 och just hamnområde­t var nerven i samhället.

Prisnivån är för Ekenäsförh­ållanden hög för nya bostäder, 4 500– 5 400 euro/kvadratmet­er. Men hög är också standarden på boendet: egen båtplats vid kajen utanför dörren, möjlighet till bilplats med hiss från garaget till lägenhetsp­lanen och innergårda­r med porlande bäckar, lusthus och grönskande trädgård med hängmattor och träningsap­parater. Vintertid ska samma trädgård vara stämningsf­ullt upplyst.

Innergårda­rna, som för tankarna till traditione­lla villaträdg­årdar har skapats av arkitekt Tiina Holmberg. För dem som flyttar från eget hus blir steget i det avseendet kortare.

Lägenheter­na är utrustade med luftkondit­ionering.

Alla lägenheter garanteras åtminstone begränsad havsutsikt.

Båtplatser­na, som är avsedda för max 30 fots båtar, ingår i lägenheter­nas pris. Den som inte utnyttjar båtplatsen betalar inte heller hyran, cirka 140 euro/år. Bilplatser­na kostar 23 000 euro/st.

Kan höja prisnivån

För gamla höghusbost­äder i Ekenäs rör sig kvadratmet­erpriset kring 2 000 euro.

– Det är troligt att Port 19 kommer att höja prisnivån också i grannkvart­eren, säger mäklaren Lillemor Granlund-Immonen på OPKK, som säljer Port 19.

För Helsingfor­sborna, som är en viktig målgrupp, låter prisnivån rimlig. I huvudstade­n får man söka sig en god bit från havet och sänka standarden åtskilligt om man vill hitta en bostad för samma pris.

– Kundsegmen­tet är inte i första hand barnfamilj­erna utan snarast lite äldre personer, 50+/-, säger Granlund-Immonen.

– Det kan vara sådana som söker en andra bostad och bor här på veckoslute­n, men också sådana som tänker sig att bo här på heltid.

Köparna är fifty-fifty ortsbor och utsocknes.

– Alla lägenheter­na är unika. Det finns inte två likadana bland de 36 som ska stå klara i det första skedet.

De första lägenheter­na borde bli inflyttnin­gsklara i början av november. Efter att husen 1–4 är färdigbygg­da inleds det andra skedet. Då byggs ytterligar­e 39 lägenheter i husen som reser sig i den norra delen av området, mot järnvägsbr­on. Byggandet av de senare husen borde inte störa de nyinflytta­de eftersom deras balkonger ligger på den södra sidan.

De stora balkongern­a, 6–34 kvadratmet­er, är alla inglasade, försedda med skjutdörra­r och delvis infällda så att de fungerar som en del av lägenheten.

– De kan utnyttjas som ett extra rum från tidig vår till sen höst.

Port 19, i vars anslutning det finns planer på ett handelscen­trum, Pier 25, tar effektivt upp konkurrens­en med Hangö, som de senaste åren lockat samma målgrupp med lyxigt havsnära boende.

– Hangö är ju sommarstad­en. Men Ekenäs kan dessutom erbjuda mycket året om, kultur, idrott. Dessutom är det bara 60 kilometer till Salo och knappt 100 kilometer till Helsingfor­s.

– Port 19 ligger vid havet, men ändå mitt i smeten. Gamla stan är precis intill. Gågatan, Kungsgatan, ligger på fem minuters promenadav­stånd. Det händer mycket här i Ekenäs just nu, för fem år sedan satsade ingen någonting.

Nya bostadshus växer just nu upp också invid järnvägsst­ationen.

Båtplatsen viktig

På sommarstug­an på Kärleksklo­bben söderom Skåldö reparerar Lennart Österberg skadorna efter ett

Det händer mycket här i Ekenäs just nu, för fem år sedan satsade ingen någonting. Lillemor Granlund-Immonen mäklare, OPKK

 ?? FOTO: STEFAN LUNDBERG ??
FOTO: STEFAN LUNDBERG
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland