Hufvudstadsbladet

Pitkämäki över 85 meter igen

Efter att ha kastat över 86 meter i Zürich tidigare i veckan visade Tero Pitkämäki att formen håller och tog hem segern i elittävlin­gen i Villmanstr­and med ett kast på över 85,56 meter.

- HBL–FNB

FRIIDROTT Trots det kyliga vädret höll Tero Pitkämäki en stabil nivå i elittävlin­gen i Villmanstr­and. Segerkaste­t på 85,56 kom i den sista omgången.

– Lite tröttnade jag under tävlingens lopp av begripliga skäl. Men jag lyckades slipa på kastet i rätt riktning. Det sista kastet lyckades bra trots att känslan i kroppen inte längre var den bästa, sade Pitkämäki som kastade 86,57 i Zürich i torsdags.

Pitkämäki presterade en jämn serie – alla kast som mättes bar över 80 meter.

– Med undantag för ett kast hade jag bra koll på redskapet. Det brukar resultera i en jämn serie.

I övrigt var nivån blygsam. Estlands Magnus Kirt var tvåa med 81,97. Näst bästa finländare var Oliver Helander som kastade 78,44.

På förhand var det tänkt att Pitkämäki skulle utmanas av Keshorn Walcott men karibiern verkade inte trivas i det kyliga höstvädret och stannade på blygsamma 77,61.

 ?? FOTO: MIKKO STIG / LEHTIKUVA ?? FORMEN HåLLER. Tero Pitkämäki kastade längst i herrarnas spjuttävli­ng i elittävlin­garna i Villmanstr­and.
FOTO: MIKKO STIG / LEHTIKUVA FORMEN HåLLER. Tero Pitkämäki kastade längst i herrarnas spjuttävli­ng i elittävlin­garna i Villmanstr­and.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland