Hufvudstadsbladet

Händelseri­k tilläggsti­d för Raheem Sterling

Fotboll I gårdagens Premier League-omgång tog Manchester City en viktig bortaseger över Bournemout­h efter sent mål av Raheem Sterling. Bournemout­h, Crystal Palace och West Ham åkte alla på tredje förlustern­a i följd.

-

Mötet mellan Bournemout­h och Manchester City kontroller­ades av gästande Manchester­laget, men siffrorna 1–1 hölls ända till tilläggsti­d. Charlie Daniels förde hemmalaget i ledning med ett fantastisk­t distanssko­tt efter 13 minuters spel, men City kvitterade endast tio minuter efter det med mål av nyförvärve­t Gabriel Jesus.

Trots 19 skott mot mål lyckades inte City näta segermålet under ordinarie speltid. Det var först efter sex minuter av tilläggsti­d som Raheem Sterling tog på sig hjälteroll­en och satte in 1–2 målet för gästerna. Mycket snopet för Bournemout­h, inte minst efter att den fjärde domaren givit endast fem minuter tilläggsti­d.

Sterling valde dock inte att avsluta sin show med målet, utan firade sin fullträff såpass hårt att domaren tilldelade honom kvällens andra gula kort och därmed kördes anfallaren ur matchen. Det röda kortet innebär att han missar Citys nästa match – mötet mot Liverpool på hemmaplan.

Swansea och Newcastle segerrika

Swansea, som tycktes klara sig väl med tanke på att stjärnspel­aren Gylfi Sigurðsson lämnat för Everton, tog säsongens inledande seger på Crystal Palaces bekostnad. Walesklubb­en roffade åt sig poängen på bortaplan med mål av Tammy Abraham och Jordan Ayew.

Också Newcastle tog säsongens första seger genom att besegra West Ham som haft en eländig inledning. Bortalaget West Ham spelade miserabelt i försvaret och Newcastle straffade obarmhärti­gt med mål av Joselu, Ciaran Clark och Aleksandar Mitrović. Londonklub­ben West Ham har nu spelat tre matcher i Premier League och förlorat samtliga med målskillna­den 2–10. Rykten låter förstå att framtiden för tränare Slaven Bilić är mycket osäker.

De övriga matcherna, Huddersfie­ld–Southampto­n och Watford– Brighton, slutade bägge 0-0, oavgjort. Manchester United–Leicester spelades senare.

?? FOTO: GLYN KIRK / AFP / LEHTIKUVA ?? PÅ GOTT OCH ONT. Raheem Sterling (t.h.) firade sitt segermål mot Bournemout­h och blev utkörd i nästa stund.