Hufvudstadsbladet

Finland piggnade till för sent

Volleyboll Finland tvingades vänta på resultatet från gruppspele­ts sista match för att få reda på sitt öde. Måndagens match mot Serbien visade mot slutet att Finland kan spela volleyboll och vill vidare till Krakow.

- KATARINA KOIVISTO

Finlands sista match i gruppspele­t i EM i volleyboll mot Serbien började som förra matchen mot Polen slutade.

Finländarn­a gjorde lätta misstag både i servar och servemotta­gning och avsluten var för mjuka för att serberna skulle få några problem med att försvara dem.

Serbien som redan var klart för fortsatt spel vann matchen 3-0 och setsiffror­na 25–20, 25–18 och 34–32.

Till tredje set kom ett nytt Finland och setet blev en riktig rysare som Serbien kunde vinna först efter flere tilläggsbo­llar. Siffrorna 34– 32 i sista set visar att Finland kan och vill kämpa. Men det räckte inte för att riktigt trösta de finländska spelarna.

– Det visar att vi kan tampas med stora volleyboll­nationer, men inte kan man säga att det känns bra, säger en av matchen finländska namn, Olli-Pekka Ojansivu.

Ojansivu har länge hört till de vassaste spelarna i Finlands lag och vid årets EM har motståndar­na läst hans spelande bra. Mot Serbien lyckades Ojansivu ändå både med servar och smashar.

– I två set tänkte vi för mycket. Volleyboll ska vara roligt och övertänker man det samtidigt som man spelar med tänderna gnisslande blir det inte bra, säger Ojansivu.

I tredje set var det Serbien som började göra misstag med smashar som inte hölls inom planens gränser och servemissa­r. Finland försvarade också bättre än i tidigare set. Finland hade flera setbollar, men lyckades inte avsluta setet. I stället var Serbien det starkare laget på slutet.

Serbien är klart för playoffspe­l och går som vinnare av gruppen direkt till kvartsfina­l.

Hur det ser ut i övrigt klarnade efter gårdagens sena match mellan Polen och Estland.

Motståndar­en klarnar efter att grupp C i Krakow är spelad, men det står mellan Bulgarien och Slovenien, Ryssland har redan vunnit gruppen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? TUFF FöRLUST. Serbien slog Finland med 3–0 i gruppspels­avslutning­en.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN TUFF FöRLUST. Serbien slog Finland med 3–0 i gruppspels­avslutning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland