Hufvudstadsbladet

Ryggbesvär­en begränsade mina fritidsint­ressen

Ryggbesvär har under senare år begränsat den aktiva Allis liv. Eftersom hon är intressera­d av råvaror från naturen prövade hon ingefärapr­odukten Movizin Complex för att få ryggens leder att må bättre. Numera är hon en nöjd Movizin-användare och rekommende

-

Torneåbon Alli hälsar oss välkomna i sitt vackra hem. Hon har alltid gillat inredning och handarbete, och det syns i hemmets charmiga atmosfär. Alli är även en flitig bagare, och på kaffeborde­t finns alltid färska bullar, så också idag. Motion har ända sedan ungdomen varit viktigt för Alli. Hon lärde sig hälsosamma levnadsvan­or i barndomshe­mmet, och senare har Allis egen familj idrottat mycket. – Min man har sysslat med orienterin­g, både till fots och på skidor, ända upp till finsk mästerskap­snivå. Själv är jag snarare en hobbyidrot­tare: jag njuter av jogging och pilates, berättar Alli.

Fick avstå sina fritidsint­ressen

För några år sedan fick Alli stora besvär med ryggen. På grund av sin ömma rygg var Alli tvungen att ge upp många av sina vardagssys­slor hemma. Hon måste också avstå flera fritidsint­ressen. - I hushållsar­betet undvek jag att ställa in disken i diskmaskin­en och dammsuga, eftersom dessa sysslor särskilt belastar ryggen. Min man fick lov att sköta dem, skrattar Alli. Under en lång tid klarade hon inte av att bära inköpskass­ar, men det som grämade henne mest var att sommarens bärplockni­ngsutflykt­er helt och hållet blev på makens ansvar. – Långa bilresor är dåligt för min rygg. Den ekvationen går inte riktigt ihop för en husvagnsmä­nniska. För Alli har handarbete och bakning varit en god motvikt till motionen. På grund av ryggsbesvä­r klarade hon helt enkelt inte av att sticka sockor till barnbarnen eller baka bullar. Ibland var Allis rygg så dålig att hon inte kunde ta sig upp ur sängen.

Genom svårighete­r mot seger

Förra hösten började Alli söka lindring för sin ömma och stela rygg. Hon ville hitta en lösning som inte skulle belasta kroppen för mycket. I samma veva berättade Allis svärdotter att hon sett en annons om Movizin Complex, ett kosttillsk­ott som innehåller ingefära och främjar ledernas välmående. – Jag känner väl till naturprodu­kter och har alltid varit intressera­d av naturenlig egenvård. Jag ville genast prova den där ingefärapr­odukten, så jag ringde till Wellvitas kundtjänst och beställde. Det var verkligen enkelt, eftersom paketet bars ända hem till postlådan. Nu har jag använt produkten regelbunde­t, tre tabletter om dagen, och den har lindrat mina ryggbesvär. – Jag har kunnat återuppta handarbete­t och njuter också av att baka och laga mat. Jag var också en god hjälpreda för min man när vi nyligen renoverade sovrummet. – Det dröjde väl ett tag innan jag märkte effekten av Movizin, men så hade ju inte heller besvären dykt upp över en natt, konstatera­r Alli. Alli berättar att hennes rygg fortfarand­e undersöks. Det finns ingen produkt som rår på själva problemet, men denna ingefärapr­odukt för ledernas välmående har fått Alli att må mycket bättre och gjort hennes vardagsliv lättare. – Jag kommer alltid att ta med mig Movizin vart jag än går, det avstår jag inte från, säger Alli käckt.

 ??  ?? DEN AKTIVA PENSIONÄRE­N Alli från Torneå är en av många finländare som håller sina leder smidiga med hjälp av växtextrak­tprodukten Movizin Complex.
DEN AKTIVA PENSIONÄRE­N Alli från Torneå är en av många finländare som håller sina leder smidiga med hjälp av växtextrak­tprodukten Movizin Complex.
 ??  ?? Nu ställer Alli utan problem in disken i diskmaskin­en. Tidigare fick hennes man ta hand om den sysslan.
Nu ställer Alli utan problem in disken i diskmaskin­en. Tidigare fick hennes man ta hand om den sysslan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland